Μουντιάλ 2022: Εν αναμονή των πρώτων κλήσεων Σιώπης και Μάνταλος, είπαν «όχι» Μανωλάς-Παπασταθόπουλος

Η Εθνική Ελλάδας θα ξεκινήσει σύντομα την προετοιμασία της για τις δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ έχει έτοιμη την αποστολή.

Κώστας Μανωλάς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν στη λίστα του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, ο Ολλανδός ήθελε τους δύο Έλληνες αμυντικούς ξανά στην Εθνική Ελλάδας, όμως, η επιθυμία του δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Open, οι δύο ποδοσφαιριστές απάντησαν αρνητικά στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λόγω της παρουσίας του Ολλανδού κόουτς και όσων έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Έτσι, ο Φαν΄τ Σχιπ στράφηκε σε έναν άλλον κεντρικό αμυντικό, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόσκληση. Μάλιστα η ομάδα του, η Λοκομοτίβα, ανακοίνωσε την κλήση του 29χρονου στόπερ στην Εθνική και έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα άσο.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τον Μάρτιο, αρχικά στις 25/3 με την Ισπανία εκτός έδρας και έπειτα στις 31/3 με την Γεωργία εντός έδρας. Στην αποστολή επιστρέφει και ο Στέφανος Καπίνο.

Τέλος ο Φαν΄τ Σχιπ περιμένει να δει την κατάσταση του Διούδη – Αλεξανδρόπουλου για να αποφασίσει ενώ δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο να κληθεί και ο Δουβίκας. Στις κλήσεις αναμένεται να είναι ο Εβρίτης της Αλανιασπορ Μανώής Σιώπης, ο Κομοτηναίος της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος αλλά και ο πρώην της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας, ενώ αμφίβολος είναι μετά τα τελευταια γεγονότα ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ενόψει των αναμετρήσεων με την Ισπανία και την Γεωργία στις κλήσεις θα είναι: Βλαχοδήμος, Καπίνο, Διούδης ή Πασχαλάκης, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Σβάρνας, Κ. Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Μπακάκης, Ανδρούτσος, Μαυρίας, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Κυριακόπουλος, Λυκογιάννης, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Αλεξανδρόπουλος (;), Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πέλκας, Λημνιός, Μασούρας, Χατζηγιοβάνης (;), Γιακουμάκης, Τζόλης, Παυλίδης, Δουβίκας (;).