Μια 11αδα tips για τον αγώνα Δόξα Δράμας – ΑΟ Ξάνθη (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει στην Δράμα την τοπική Δόξα Δράμας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Είναι το δεύτερο παιχνίδι μεταξυ των δύο ομάδων σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων 24ωρων. Την Τετάρτη αγωνίστηκαν στον εξ αναβολής αγωνα της 3ης αγωνιστικής για τον α’ γύρο με την Ξάνθη να επικρατεί με 1-0 χάρη στο γκολ του Σχρόιγεν.

2. Με τη νίκη αυτή συνεχίστηκε ένα πολύ καλό σερί του Μπάμπη Τεννέ απέναντι στην Δόξα Δράμας. Αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στον ΑΟΞ (έχει άλλες δυο ισοπαλίες) αλλά και η έβδομη νίκη του επί της Δόξας σε οκτώ αγωνες. Αναλυτικά η προϊστορία του Τεννε με την Δόξα Δράμας με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Μιας και μπήκαμε στην λογική των προϊστοριων, στο περιφερειακό ντέρμπι καθώς τις δυο πόλεις χωρίζουν λιγότερα από 90 χιλιόμετρα, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί για επίσημους αγώνες πρωταθλήματος συνολικά 41 φορές τα τελευταία 54 χρόνια συμπεριλαμβανομένης και αυτής της περασμένης Τετάρτης. Θυμηθείτε τι έγινε στις προηγούμενες 40 στο σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Οι δυο σημερινοί αντίπαλοι στις 4 Δεκεμβρίου 2011 έπαιξαν στη Δράμα για τελευταία φορά για τη Super League και η Ξάνθη επικράτησε με 2-0 (20’ σουτ Μάνταλος, 58’ αυτογκόλ Σερεμέτ). Ο μόνος παίκτης που συνδέει το τότε με το σήμερα είναι ο Κόστα Βιάνα Βάντερσον. Όπως τότε ως 17χρονος δανεικός από τον Ολυμπιακό, έτσι και τώρα, φοράει τη φανέλα της Δόξας Δράμας.

5. Η Δόξα Δράμας είναι επτά βαθμούς μακριά από την εξάδα  ενώ προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Ωστόσο εκείνες οι νίκες το Φεβρουάριο επί Ιωνικού και Εργοτέλη διατηρούν την ελπίδα ότι η ομάδα θα μπορέσει και πάλι να βρει ένα καλό εαυτό. Αυτός είναι και ο επιπλέον λόγος για τον οποίο η Ξάνθη οφείλει να μην επαναπαυθεί.

6. Η Ξάνθη από την πλευρά της ταξιδεύει στη γειτονική Δράμα για να αυξήσει τη συγκομιδή της εκτός έδρας, που είναι μόλις έξι βαθμοί σε επτά παιχνίδια. Την χωρίζουν 9 βαθμοί από την σημερινή της αντίπαλο, με την οποία είχε παίξει και φιλικό τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων. Τότε είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα. Αν νικήσει θα μειώσει την απόσταση από την κορυφή, μετά την ήττα του πρωτοπόρου Εργοτέλη αλλά και του δεύτερου μέχρι χθες Διαγόρα, τον οποίο προσπέρασε ο Λεβαδειακός.

7. Με πέντε απουσίες για διάφορους λόγους αλλά και μια επιστροφή η αποστολή της Ξάνθης για την Δράμα. Μπορείτε να την διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ. Απουσίες έχει όμως και ο Θανάσης Κολιτσιδάκης για την Δόξα Δράμας που επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε μαζί με την αποστολή της Δραμινής ομάδας για το παιχνίδι με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο σημερινών αντιπάλων είναι στους 23. Δείτε τα ονόματά τους στο αφιέρωμα που κάναμε στο ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Ακόμα περισσότεροι είναι οι Θρακιώτες στην καταγωγή παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα της Δόξας Δράμας. Ξεπερνούν τους 50. Μια ενδεικτική λίστα, γιατί είναι πολύ πιθανό να ξεχνάμε αρκετό κόσμο, με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Φαβορί για την αναμέτρηση για τους μπουκμέικερς είναι η Ξάνθη. Η Novibet δίνει το διπλό της στο 1.66 ενώ η ισοπαλία παίζεται στο 3.45 και ο άσσος της Δόξας στο 5.35. Αναλυτικά όλες οι αποδόσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ντάουλας (Δυτ. Αττικής) με βοηθούς τους Μπαλιάκα (Κοζάνης) και Σάββα (Σερρών) ενώ 4ος είναι ο Δραγούσης (Κιλκίς). Η αναμέτρηση ξεκινά στις 14:45 και με αυτόν αλλά και το ΟΦΙ-Παναχαϊκή ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική. Μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ERTFLIX και διαδικτυακά σε live blogging λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS.