Πρώην γκαρντ του ΑΣ Ξάνθη και του ΓΑΣ Κομοτηνή η αιτία της ενασχόλησης του «Σλούκι Λουκ» με το μπάσκετ

Στο ανανεωμένο site του μπασκετικού Ολυμπιακού μίλησε ο Κώστας Σλούκας κάνοντας του… ποδαρικό με μια αυτοβιογραφική συνέντευξη 8000 λέξεων αποκαλύπτοντας μεταξύ των άλλων και το λόγο που ξεκίνησε το μπάσκετ και ο οποίος έχει σχέση με την Θράκη.

Συγκεκριμένα ο πρώτος ξάδερφός του από την μεριά της μητέρας του, ο Γιάννης Μητσάκης ήταν ο άνθρωπος που τον ώθησε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ο Μητσάκης με καταγωγή από πατέρα από το Όλβιο Ξάνθης, στο παρελθόν αγωνίστηκε σε ΓΑΣ Κομοτηνή και Ξάνθη και φέτος το καλοκαίρι κρέμασε τα παπούτσια του στα 39 φορώντας την φανέλα των Πεύκων, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τα φιλαράκια του στον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Πλέον ο Μητσάκης θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την φυσιοθεραπεία, καθώς είναι ένας από τους κορυφαιους στον χώρο του. Μάλιστα θα συνεργαστεί και με τον πρώτο του ξάδερφο σε έναν καινούριο χώρο, όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη. Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Κώστας Σλούκας σε καποιο σημείο της συνέντευξης και αναδημοσιεύει το ThrakiSportS:

«Είμαι μεγαλωμένος από μια απλή οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός και η μητέρα μου πωλήτρια σε γυναικεία είδη. Δεν μπορώ να πω ότι μεγάλωσα δύσκολα. Το αντίθετο. Οι γονείς μου προσπάθησαν να προσφέρουν σε εμένα και στην αδελφή μου όσα περισσότερα μπορούσαν. Ήμασταν μια μικρομεσαία οικογένεια, απλά ο πατέρας μου ήταν αθλητής. Μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο και έπειτα ασχολήθηκε με την άρση βαρών, όπου μάλιστα ήταν και πρωταθλητής Ελλάδος. Οπότε ήταν εκείνος που ώθησε στον αθλητισμό και εμένα, αλλά και την αδελφή μου».

Παραδόξως δηλώνει ο Σλούκας, η σχέση του με την άρση βαρών είναι ανύπαρκτη. «Δεν δοκίμασα ποτέ. Ούτε εγώ το ήθελα, αλλά ούτε και ο πατέρας μου, γιατί είναι πολύ δύσκολο άθλημα που δημιουργεί προβλήματα. Περισσότερο με προέτρεψε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Την αδελφή μου νομίζω πως την επηρέασα λίγο περισσότερο εγώ στο να ασχοληθεί με το μπάσκετ».

Η πρώτη στρογγυλή… θεά με την οποία «φλέρταρε» είχε πάντως ασπρόμαυρη απόχρωση. «Αρχικά ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο, κυρίως λόγω σχετικής επιθυμίας του πατέρα μου. Έπαιζα αριστερό χαφ. Υπήρξε μια εποχή που έκανα και τα δύο, και μπάσκετ και ποδόσφαιρο, όμως, για οικονομικούς λόγους, αλλά και για εξοικονόμηση χρόνου, οι γονείς μου, μου ζήτησαν να διαλέξω ένα άθλημα. Εγώ επέλεξα το μπάσκετ γιατί μου άρεσε περισσότερο. Επίσης επηρεάστηκα αρκετά και από τον ξάδελφό μου που έπαιζε μπάσκετ. Αναφέρομαι στον Γιάννη Μητσάκη.

Την υπόλοιπη σε δυο μέρη συνέντευξη του Κώστα Σλούκα μπορείτε να την διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.