«Όνειρο ζω που ξεκίνησα από την Ξάνθη και γνώρισα τον Λουτσέσκου» παραδέχεται ο Τσονάκας

Συνέντευξη σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Ξανθιώτης άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου Γιώργος Τσονάκας.

Ο Τσονάκας αναφέρθηκε στην κοινή πορεία του όλα αυτά τα χρόνια κοντά στον Ρουμάνο τεχνικό σε Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Αλ Χιλάλ, ενώ παράλληλα μίλησε και για την αποχώρησή τους από τη Σαουδική Αραβία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον αθλητικό «Libero 107,4»:

Σε ερώτηση σχετικά με την εμπειρία στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ, τόνισε: «Το πρόσημο είναι θετικό όσον αφορμή τους τίτλους. Ήταν απόλυτα επιτυχημένη κίνηση, διαφορετική βέβαια, η ζωή εκεί. Έπρεπε να μπούμε σε αλλά καλούπια, Ήταν σεβαστό και δε μας επηρέασε στην καθημερινή  μας ζωή. Υπήρχε μεγάλη αίσθηση ασφάλειας. Δεν ξέρω αν το ξαναζούσα αλλά ήταν κάτι όμορφο, όσο κράτησε».

Αναφορικά με την ξαφνική λύση της συνεργασίας της Αλ Χιλάλ με τον Λουτσέσκου, σημείωσε: «Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατί πέσαμε σε ένα συμβούλιο κι ένα τιμ ανθρώπων που είχα ποδοσφαιρικό ορθολογισμό, μπορούσαν να καταλάβουν πράγματα και είχαμε κατανόηση στο έργο μας. Φάνηκε μετά απο κάποια άσχημα αποτελέσματα και πάρθηκε μια απόφαση κυρίως από την πίεση του κόσμου. Λαμβάνουν πολύ υπόψη τη γνώμη του κόσμου. Είναι διαφορετική πίεση γιατί η Αλ Χιλάλ έχει αυτοσκοπό τη νίκη. Εμείς, στη νέα εκδοχή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο Champions League Ασίας, το κατακτήσαμε για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια».

Για την στιγμή του αποχωρισμού δήλωσε πως: «Ήταν μια περίεργη μέρα. Δεν το περιμέναμε ούτε εμείς. Ο αποχαιρετισμός ήρθε την επόμενη από μια ήττα και δε θεωρώ ότι οι παίκτες ήθελαν να φύγουμε, Έπρεπε να αλλάξει κάτι και τελικά έφυγε ο προπονητής. Ζήσαμε πολλά με τους παίκτες και ο αντιδράσεις αυτές ήταν κάπως φυσιολογικές λόγω του ξαφνικού του πράγματος».

Για το αν περίμενε ο ίδιος να έχει τέτοια πορεία στο πλευρό του Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε ότι: «Είναι σαν όνειρο. Αν μου έλεγε κάποιος όταν τελείωνα τη σχολή ότι θα ξεκινούσα στην Ξάνθη και δυο μήνες μετά θα συναντήσω τον κ. Λουτσέσκου και θα είχα αυτήν την πορεία, θα τον έλεγα ονειροπαρμένο. Είναι ευλογία για μένα να βρίσκομαι σε αυτήν την κατάσταση».

Για το επόμενο βήμα του Λουτσέσκου είπε: «Ξέρει ότι αυτή τη στιγμή, αν πάει κάπου, θα είναι μια λύση ανάγκης και δε θα προλάβεις να βάλεις τη σφραγίδα σου. Γι’ αυτό και θέλει να ξεκουραστεί και να δει το καλοκαίρι το τι θα κάνει».

Σε ερώτηση για το αν μάθαινε νέα του ΠΑΟΚ αποφάνθηκε λέγοντας: «Ήθελε να τα μαθαίνει όλα. Μας ρωτούσε και για πράγματα που δεν τα ξέραμε, ευελπιστώντας πως εμείς θα ξέρουμε κάτι παραπάνω να του πούμε. Όλους μας, μας πείραξε που μια ομάδα που πέτυχε, που έφτασε στην κορυφή, ακολούθησε μετά αυτή την πορεία. Όλοι ξέραμε πως θα έρθουν κάποιες τέτοιες στιγμές, δεν είναι καθόλου εύκολο να κρατηθείς ψηλά. Το θέμα είναι πάντα να είσαι προετοιμασμένος για τις δυσκολίες».

Για το αν κράτησε επαφή με κάποιους από τον ΠΑΟΚ επισήμανε: «Με τους Πέλκα και Γιαννούλη έχουμε πολύ καλές σχέσεις και επαφές, όπως και με τον Βαρέλα, που είχαμε ξεχωριστή σχέση στο διάστημα που τον γνώρισα».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή τόνισε: «Δεν είχα σημαντική τριβή, αλλά ήταν ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες που έρχονται στην πρώτη ομάδα, αποτελούν και δική του παραγωγή. Για το κομμάτι αυτό, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος». 

Για το εάν υπάρχει κάποια αξέχαστη για τον ίδιο στιγμή από τη Σαουδική Αραβία σημείωσε: «Δε θα ξεχάσω πέρσι τον Αύγουστο που έπεσε ένας παίκτης στην προπόνηση, την περίοδο του Ραμαζάνι κι ένας άλλους παίκτης δεν άφησε τον γιατρό να πάει λέγοντας πως… έχει δαιμόνιο! Τον πήρε στις πλάτες του, τον πήγε στα αποδυτήρια και λίγο μετά, ήταν καλά…»

Τελός, σχετικά με την αγαπημένη λέξη του Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε την αναμενόμενη απάντηση: «Μπάλανς, μπάλανς σε όλα…»