Σκληρή απάντηση ΣΕΓΑΣ στην Δεβετζή: «Τιμωρήθηκες για ντόπινγκ, έφερες όσα εισέπραξες πίσω;»

Σκληρή απάντηση και μάλιστα σε πολύ αυστηρό ύφος έδωσε στην Πηγή Δεβετζή η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, σχετικά με τα χρήματα της ολυμπιακής προετοιμασίας της την περίοδο που ήταν εν ενεργεία αθλήτρια υψηλού επιπέδου.

Όπως αποκαλύφθηκε την Δευτέρα, η Αλεξανδρουπολίτισσα Ολυμπιονίκης του τριπλούν ζήτησε, με επιστολή της προς την ΕΟΕ, να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, το ακριβές ποσό που κατέβαλε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον ΣΕΓΑΣ για την προετοιμασία της την περίοδο που ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδα. 

Στην επιστολή της, μάλιστα, που κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, η δεύτερη Ολυμπιονίκης της Αθήνας και δεύτερη πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2006 στο Γκέτεμποργκ, χαρακτηρίζει «ελάχιστη» την βοήθεια που είχε από την ομοσπονδία του στίβου για την προετοιμασία της.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στην οποία είχε κοινοποιηθεί η επιστολή αντέδρασε ταχύτητα και απάντησε στα όσα υποστήριξε η Πηγή Δεβετζή με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα ποσά που δόθηκαν στην πρώην πρωταθλήτρια του τριπλούν, ενώ γίνεται λόγος για τις παραβάσεις κανονισμών περί ντόπινγκ, για τις οποίες στο παρελθόν τιμωρήθηκε η Πηγή Δεβετζή. «Έχετε επανειλημμένως τιμωρηθεί πειθαρχικά για παραβάσεις doping και έχουν ακυρωθεί όλες οι επιδόσεις σας από 31.8.2007 έως 30.8.2009 και ίσως θα έπρεπε η Ομοσπονδία να ζητήσει επιστροφή όλων των χρημάτων που εισπράξατε την παραπάνω περίοδο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

Οπως αναφέρει ο Θοδωρής Γεωργαντάς στο Sports3, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας την επιστολή, η απάντηση του ΣΕΓΑΣ στάλθηκε στην πρώην πρωταθλήτρια και κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και στον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ στην Πηγή Δεβετζή

«Απαντώντας στις από 22.2.2021, 3.3.2021 επιστολές σας, σας γνωρίζουμε τα εξής: Κατ’ αρχήν θα θέλαμε και εμείς από την πλευρά μας να εκφράσουμε την απορία, αλλά και την δυσαρέσκειά μας, γιατί μετά από πολλά χρόνια και αφού έχετε επανειλημμένως τιμωρηθεί πειθαρχικά για παραβάσεις doping και έχουν ακυρωθεί όλες οι επιδόσεις σας από 31.8.2007 έως 30.8.2009 και ίσως θα έπρεπε η Ομοσπονδία να ζητήσει επιστροφή όλων των χρημάτων που εισπράξατε την παραπάνω περίοδο, εμφανίζεστε και ως αδικημένη και ζητάτε στοιχεία που ανάγονται σε περίοδο πριν 12 έως 19 χρόνια. Βιάζεστε κιόλας και κοινοποιείτε τις επιστολές σας στις υπερκείμενες Αρχές, δημιουργώντας πρόσθετες απορίες για τα κίνητρα των ενεργειών σας αυτών, λίγες ημέρες πριν τις Αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας μας και ενώ ο ΣΕΓΑΣ λειτουργεί σε συνθήκες lockdown. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι εύκολο να αναζητήσει κανείς τέτοια οικονομικά στοιχεία, πάνω από δέκα (10) χρόνια πριν. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πλέον αυτά τα στοιχεία.

Παρ’ όλα αυτά εντοπίσαμε ότι έχετε εισπράξει τα παρακάτω ποσά την περίοδο στην οποία αναφέρεστε.
Το 2003: 23.318€ Το 2006: 15.000€ Το 2007: 86.939€ Το 2008: 91.338€ Το 2009: 69.629€

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, σε ποια δηλαδή κατηγορία ήσασταν, ποια ποσά αναλογούσαν και ποιες ήταν οι αποφάσεις που σας αφορούσαν, θεωρούμε ότι οφείλατε να γνωρίζετε τα πάντα και πιστεύουμε ότι γνωρίζατε πολύ καλά ως ώριμη και ενήλικη αθλήτρια και όχι να ζητάτε τώρα για να εξυπηρετήσετε κάποιες σκοπιμότητες.

Για τα υπόλοιπα ερωτήματά σας τις απαντήσεις θα τις πάρετε από την ΕΟΕ στην οποία επίσης έχετε απευθυνθεί και οι οποίες θα κοινοποιηθούν πιστεύουμε και στον ΣΕΓΑΣ».