Πάλεψε για τη ζωή αλλά υπέκυψε μόλις στα 54 του ο Θεόδωρος Πατενίδης, «η πάλη στην Αλεξανδρούπολη»

Έφυγε από τη ζωή στα 54 χρόνια του ο Θεόδωρος Πατενίδης, ο άνθρωπος που ενσάρκωνε στο πρόσωπό του το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στην Αλεξανδρούπολη.

Πρωταθλητής Ελλάδος 30 χρόνια πριν και προπονητής τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αποτελούσε τον άνθρωπο που προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανό το άθλημα στην πρωτεύουσα του Έβρου.

«Ένα παλικάρι με αρσενικό λόγο και στάση ζωής, έφυγε σήμερα! Χαμηλών τόνων πάντα, ολιγαρκής, πρώην πανελλήνιος παλαιστής, πρωταθλητής ελληνορωμαικης και προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια “πάλευε” αθόρυβα, με “άνισο αντίπαλο για την ζωή” και δεν “παραδόθηκε” μέχρι το τέλος! Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε παιδικέ μου φίλε Θόδωρα! Καλή ανάπαυση αδερφέ!», έγραψε ο Κίμης Κετσέρης.

«Στα αδέλφια του Λευθέρη (“δάσκαλο” σχολής οδηγών), Μαρίνο (εκπαιδευτή ταχύπλοων σκαφών) και στους υπόλοιπους συγγενείς του, τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας», έγραψε από την πλευρά του σε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα ο Γιάννης Μαλκίδης (από την ανάρτηση του οποίου και η φωτογραφία). Η κηδεία του Θεόδωρου Πατενίδη έγινε στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στην Αλεξανδρούπολη.