Η γερή προκαταβολή του Μπάμπη Τεννέ αλλά και το άκυρο που έφαγε από τη διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μετρ των ανόδων. Έχει το know how και γι’ αυτό τον προσέλαβε και η Ξάνθη παρά το πρόσφατο ανεπιτυχές πέρασμά του από τη Λαμία. Άλλη κατηγορία, βέβαια, άλλα κόλπα.

Δεν είναι κρυφό πως η Ξάνθη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα projects του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Με το μπάτζετ και την οργάνωση που έχει, όλα γίνονται. Πληρώνει πολύ καλά και ο Μπάμπης Τεννές το κατάλαβε με το καλημέρα.

Η προκαταβολή που πήρε μοιάζει εξωπραγματική για τα δεδομένα των Ελλήνων προπονητών. Οι πληροφορίες που μετέφερε το Sportime αναφέρουν πως «για να κάνει το ταξίδι έως την Ξάνθη έγινε πλουσιότερος κατά ένα 15άρι. Δεν τα λες και λίγα αυτά τα χρήματα και ειδικά από ομάδα της Super League 2. Κάτι λιγότερο από ένα 10άρικο φαίνεται ότι θα είναι το μηνιάτικό του και το βέβαιο είναι πως ο ίδιος θα βγει κερδισμένος από αυτή τη συμφωνία».

«Μένει να δούμε εάν θα πιάσουν τόπο και τα λεφτά που δόθηκαν στον έμπειρο τεχνικό», επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Μαζί με αυτά δόθηκε και η υπόσχεση πως θα έχει τις… ανέσεις του για ό,τι χρειαστεί έως το τέλος της σεζόν». Ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς αναδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της ΠΑΣ Ξάνθη για συνέχιση της συνεργασίας ακόμα και αν επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Αναφέρει σε άλλο άρθρο το Sportime: «Ο αντικαταστάτης του Πόποβιτς δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι Έλληνας. Χρειαζόταν κάποιος που δεν θα ήθελε χρόνο προσαρμογής. Ταυτόχρονα, επιθυμία του κλαμπ ήταν να προσληφθεί προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν. Γι’ αυτό και ο Μάκης Χάβος ήταν μία περίπτωση που εξ αρχής δεν μπορούσε να προχωρήσει. Δεν θα πήγαινε απλώς για να βγάλει την ομάδα.

Στο τελευταίο ο Μπάμπης Τεννές έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως διαθέτει το πακέτο. Ξέρει τι χρειάζεται μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία προκειμένου να ανέβει. Αυτή την… τεχνογνωσία «παίρνει» με αυτή την πρόσληψη η Ξάνθη. Από εκεί και πέρα, μπορεί να διαθέτουν το καλύτερο ρόστερ οι Θρακιώτες, αλλά δεν θα είναι εύκολο να τα καταφέρουν. Εάν, όμως, η επιστροφή στη Super League 1 κλειδώσει στο φινάλε της σεζόν, το αφεντικό έχει ήδη στο μυαλό του μία σκέψη για το πώς θα πορευτεί για τη συνέχεια στο θέμα του προπονητή».

Νωρίτερα, σε άλλο δημοσίευμα το ίδιο μέσο ενημέρωσης είχε σχολιάσει ότι «ο Έλληνας τεχνικός είναι από τις ελάχιστες φορές, αν όχι η μοναδική, που αναλαμβάνει ομάδα, χωρίς τους δικούς του συνεργάτες». Όχι οτι δεν το προσπάθησε πάντως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportime, ο Τεννές προσπάθησε να περάσει στο τεχνικό τιμ και τον Ηλία Κώτσιο, αλλά «έφαγε» άκυρο. Ο Κώτσιος, για όσους δεν θυμούνται, ήταν βοηθός του έμπειρου τεχνικού στην προηγούμενη ομάδα του, στη Λαμία.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο Τεννές ανέβηκε μόνος του στη Ξάνθη, με τους Λεωνίδα Μπίλη και Γιώργο Μαραντά να είναι οι στενοί του συνεργάτες μαζι με τον Αρθουρ Ντιλες. Αυτοι οι τρεις αναφέρονται και στην σελιδα της ΠΑΕ ως προπονητές, κάτω από τον Τεννέ ενώ παραμένει κενή η θέση του γυμναστή.