Super League: Ο Μάντζιος έφτασε κοντά στη νική, αλλά ο Ίγκασον έσωσε το ματς για τον Γκαρσία

Χωρίς νικήτη ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στο γήπεδο της Τούμπας καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Ουρουαγουανός τεχνικός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, που πλέον αμφισβητέιται έντονα από τον κόσμο και ως ποδοσφαιριστής έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του στη Ξάνθη, είχε να αντιμετωπίσει την απώλεια της τελευταίας στιγμής του Χρήστου Τζόλη, βάζοντας στο αρχικό σχήμα τον Καγκάβα. Βασικός κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου αγωνίστηκε ο πρώην πορτιέρε του ΑΟΞ Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τον πρώην του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη να μένει στον πάγκο.

Ο τεχνικός του Άρη και πρώην προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος, παρετάξε σχήμα αντίστοιχο με εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έχοντας τον Μαντσίνι ως κεντρικό επιθετικό· ενώ την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Μπουσέ αντί του Κουέστα.

Παρά το γεγονός πως ο Άρης προέρχονταν από το ψυχολογικό κάζο από τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό, κάτι τέτοιο δε φάνηκε στο γήπεδο. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου παρά την κούραση τους από το ματς κυπελλου πριν 72 ώρες, εγκλώβισαν εκείνους του ΠΑΟΚ σε όλο το πρώτο μέρος μέσω της ασφυκτικής πίεσης που άσκησαν σε όλο το γήπεδο, ενώ παράλληλα ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Πήραν αυτό που δικαούταν στο 26′, με το γκολ του Μπερτόγλιο σε κενή εστία μετά από ασίστ πάρε – βάλε του Μαντσίνι, απόρροια της κακής λειτουργίας της άμυνας του Δικεφάλου αλλά και της αντίδρασης του Ζίβκοβιτς που έστειλε την μπαλα σε αντίπαλο αντί σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ παρότι έμεινε πίσω στο σκορ δεν είχε καθαρό μυαλό, έκανε βεβιασμένες κινήσεις και ο στρατηγικά άριστος Άρης τον τιμώρησε με δεύτερο γκολ στο 69′· έπειτα από το αμφισβητούμενο κλέψιμο του Μαντσίνι από τον Τσιγγάρα, η μπάλα έφτασε στον Γκάμα που επιχείρησε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς είχε μια πρώτη… απάντηση αλλά σαν σε επανάληψη, ο Άρης πήρε το ριμπάουντ και ο Μάνος ανενόχλητος έκανε το 0-2.

Λίγα λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» έφτασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα, ο Βιεϊρίνια ωστόσο «κράτησε» όρθιο τον ΠΑΟΚ σε σίγουρο γκολ στο σουτ του Μάνου με τον Ζίβκοβιτς εξουδετερωμένο. Αφού δε σημειώθηκε το 0-3, έγινε το 1-2 στο 87′ με τον Ίγκασον να υποδέχεται τη μπάλα στη μικρή περιοχή από λάθος διώξιμο του Ρόουζ και με εύστοχο τελείωμα έβαλε και πάλι την ομάδα του στη διεκδίκηση έστω και της ισοπαλίας.

Σε ένα γκραν γκινιόλ φινάλε, ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης από την άσπρη βούλα. Ο Μπουσέ με γροθιές χτυπησε τον Ίγκασον εντός περιοχής με τον Μαρτσίνιακ να υποδεικνύει πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Βιεϊρίνια στο 90′+4 με τους φιλοξενούμενους να ζητούς δις φαουλ μια στον Κατσε στην αρχή της φάσης και μια στον Δεληζήση.

Με το τελικό 2-2, ο Άρης παρέμεινε στη 2η θέση φτάνοντας στους 48 βαθμούς· ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ στο Βικελίδης. Μία θέση πιο κάτω βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που έπιασε τους 47 και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.