Super League: Κράτησε το μηδέν ο Λοντίγκιν στην τρίτη σερί νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού

Έπειτα από τις δύο νίκες σε Αγρίνιο και Λεωφόρο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε και στους Ζωσιμάδες του Παναθηναϊκού με 1-0 στα πλαίσια της στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Βασικός κάτω από τα γκολπόστ των Γιαννιωτών βρέθηκε ο Ελληνορώσος πρώην πορτιέρε της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν· ενώ από πλευράς «Πράσινων» βασικός ως σέντερ φορ αγωνίστηκε ο νεαρός επιθετικός με καταγωγή από την Κομοτηνή Φώτης Ιωαννίδης.

Στο 9′ ο ΠΑΣ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, έπειτα από την προέλαση του Πίρσμαν από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Σάλιακα αλλά σε κενό τέρμα έχασε το άχαστο καθώς έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Ότι δεν κατάφερε τότε το πέτυχε στο 20′ με εύστοχο τελειώμα του Μιλιντσεάνου στο τετ-α-τετ με τον Διούδη, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει, καθώς παρότι ο ΠΑΣ του έδωσε χώρο στη συνέχεια δεν δημιούργησε κάποια σημαντική φάση στην εστία του Λοντίγκιν. Η μόνη στιγμή που χρειάστηκε να προχωρήσει σε επέμβαση ο πρώην κίπερ του ΑΟΞ ήταν στο 70′ στο εκτός περιοχής σουτ του Μαουρίσιο. Νωρίτερα, στο 65′ ο Ιωαννίδης απείλησε με δική του τελική προσπάθεια, η κεφαλιά του όμως κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κομοτηναίος αντικαταστάθηκε από το Μακέντα.

Με το τελικό 1-0 ο ΠΑΣ ανέβηκε στους 28 βαθμούς και προσπέρασε τον Ατρόμητο στην 8η θέση, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Τρίπολη ώστε να αντιμετωπίσει τον Αστέρα του Μίλαν Ράσταβατς. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έχει πλέον συγκάτοικο τον Αστέρα στους 42 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.