Μια 11αδα tips για τον αγώνα Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη φιλοξενείται στη Νίκαια από τον Ιωνικό για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Το ματς μετά και τα αποτελέσματα της Τετάρτης στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου είναι σαν… τελικό και για τις δυο ομάδες.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από την απρόσμενη εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Λάρισας και βρίσκεται στην 6η θέση που την κρατάει στο -9 από την κορυφή και στο -5 από τον σημερινό αντίπαλο της, τον Ιωνικό. Αυτό θα είναι το 6ο εκτός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα. Στα 5 εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα μετράει μόλις μια νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

2. Ο Ιωνικός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη με 3-2 που είναι πρώτη στα 5 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην έδρα του. Επίσης έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού στις πρώτες 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος δεν σκόραρε μόνο στο παιχνίδι της Ξάνθης. Η Ξάνθη αντίθετα δυσκολεύεται στο γκολ, έχοντας βάλει μόλις οκτώ, έξι λιγότερα από τον Ιωνικό, έχει δεχτεί όμως έξι, τέσσερα λιγότερα από τον Ιωνικό.

3. Στο παιχνίδι του α’ γύρου, το μοναδικό όπου δεν σκόραρε ο Ιωνικός, ο ΑΟΞ νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντωνη Καπνίδη με 1-0 στο 90+8ο λεπτό. Δείτε το πως επιτεύχθηκε το πρώτο τρίποντο της νέας εποχής με ένα κλικ ΕΔΩ. Και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση όπως το μετέδωσε στην αθλητική της εκπομπή η ΕΡΤ3 με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Πέρα από εκείνο το παιχνίδι, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 32 φορές τα τελευταία 32 χρόνια. Ακόμα έπαιξαν και τέσσερις αγώνες στο Κύπελλο, σε μεγάλες μάχες, μέχρι το 2007, όταν ο Ιωνικός έπεσε κατηγορία. Η Ξάνθη έχει τον πρώτο λόγο στην πλούσια προϊστορία τους, δείτε όλα τις αναμετρήσεις με ένα κλικ ΕΔΩ. Γενικά, η Ξάνθη είναι αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους, ενώ η νίκη του Ιωνικού στις 16 Μαΐου 2004 με 1-0 (76’ φάουλ Μακόρ) είναι η μοναδική του στα τελευταία 15 επίσημα μεταξύ τους. Ουσιαστικά οι δύο ομάδες μετά από 14 χρόνια θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες στη Νεάπολη θυμηθείτε τα προηγούμενα παιχνίδια της εκτός έδρας με τον Ιωνικό σε επιπεδο Α’ Εθνικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μετά από 32 και πλέον χρόνια ο Ιωνικός και η Ξάνθη συναντιούνται και πάλι στη Νεάπολη για την Β’ κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ανασύροντας από τη μνήμη των παλιών μια ξεχωριστή εποχή και για τις δύο ομάδες, αν και από τότε έπαιξαν πολλές φορές στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν αρχή της σεζόν, μόλις η 5η αγωνιστική και στις 9 Οκτωβρίου 1988 ο Ιωνικός υποδέχτηκε την Ξάνθη. Και οι δύο ομάδες είχαν τη φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσουν. Σε μια εποχή, που η έδρα ήταν πολύ ισχυρή στην τότε Β’ Εθνική, ο Ιωνικός είχε την υπεροχή, έχασε ευκαιρίες με το Νίκο Χυτήρογλου, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Προσπάθησε ως το τέλος, παρά το γεγονός ότι από το 48’ έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τρικαλινού Γιώργου Μαλλιώρα, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε. Στο τέλος εκείνης της σεζόν η Ξάνθη και ο Ιωνικός πανηγύρισαν μαζί την άνοδό τους στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

6. Ο νέος προπονητής της Ξάνθης, Μπάμπης Τεννές πριν 27 χρόνια έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο κόντρα στον Ιωνικό. Ειχε μόλις διαδεχθεί τον Γιάτσεχ Γκμοχ στον Αθηναϊκό. Το παιχνίδι του Σαββάτου το 21ο που δίνει ως προπονητής. Στα 20 προηγούμενα απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας μετρά έξι νίκες, έξι ήττες Δείτε το αφιέρωμα με τα 20 προηγούμενα παιχνίδια του απέναντι στον Ιωνικό με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Με 20 ποδοσφαιριστές ταξίδεψε την Παρασκευή ο ΑΟΞ για το παιχνίδι του Σαββάτου στη Νίκαια. Υπάρχουν απουσίες, αλλά υπάρχουν και επιστροφές. Δείτε τους εκλεκτούς του Μπάμπη Τεννέ με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές της Ξάνθης συμπεριλαμβάνονται στην 22άδα της αποστολής του Ιωνικού για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΑΟΞ. Δείτε ποιους επέλεξε ο Δημήτρης Σπανός με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Στην προσπάθειά του να πρωταγωνιστήσει, ο Ιωνικός απέκτησε το καλοκαίρι τον Ματίας Κάστρο, που τον έχει βοηθήσει ουσιαστικά ως τώρα με τα επτά γκολ του. Ο 30χρονος Αργεντίνος επιθετικός θα υποδεχτεί την ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα το 2017, την Ξάνθη, και έμεινε σε αυτή τρεις σεζόν, με διακοπή ενός εξαμήνου. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Ξάνθη ήταν από τα λίγα που δεν σκόραρε φέτος, αλλά το ήθελε όπως είχε δηλώσει στο ThrakiSportS και προφανως θα ήθελε και τώρα να το κάνει.

10. Το ματς είναι και για τις στοιχηματικές μεγάλο ντέρμπι. Φαβορί είναι οριακά ο Ιωνικός με απόδοση 2.65 στη νίκη του, η ισοπαλία έχει 2.90 ενώ το διπλό του ΑΟΞ παίζεται στο 2,85. Δείτε τις αποδόσεις και των υπόλοιπων παιχνιδιών δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ. Παρόλα αυτά πάντως, ο ΑΟΞ εξακολουθεί σήμερα να παίζεται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έστω και αν η απόδοση έχει σχεδόν διπλασιαστεί και παίζεται στο 2.80. Δευτερο φαβορί με 3.50 ο Λεβαδειακός και τρίτο με 4.50 ο Ιωνικός. Αναλυτικά και αυτές οι αποδόσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γιώργος Τάσης από την Ήπειρο με βοηθούς τους Φίλο (Βοιωτίας) και Βογιατζή (Καρδίτσας) ενώ 4ος Διαιτητής ορίστηκε ο Κατόπης (Σάμου). Το παιχνίδι στη Νεάπολη ανάμεσα σε Ιωνικό και ΑΟΞ ανοίγει την 13η αγωνιστική θα ξεκινήσει στις 14:45 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια θα γίνουν την Κυριακή και φυσικά για όλες τις αναμετρήσεις θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους ορισμούς της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.