LIVE από το Γήπεδο Νεάπολης για την SL2: Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στον αγώνα Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη στον αγώνα της Ξάνθης στην Νεάπολη με τον Ιωνικό για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ωρα 13:25 Η ανάμετρηση ανάμεσα σε Ιωνικό και Ξάνθη είναι παράλληλα και αυτή που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που διεξάγεται σήμερα, Σάββατο (6/3), με τους υπόλοιπους αγώνες να διεξάγονται αύριο, Κυριακή

Ωρα 13:30 Το σημερινό παιχνίδι αποτελεί το πιο κρίσιμο για τον ΑΟΞ ώστε να πλησιάσει ξανά κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας

Ωρα 13:35 Οι δύο αντίπαλοι έχουν τη δεδομένη στιγμή μία απόσταση 5 βαθμών μεταξύ τους στη βαθμολογία: ο Ιωνικός είναι 4ος με 21 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη 6η με 16

Ωρα 13:40 Η Ξάνθη προέρχεται από την απρόσμενη εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ ο Ιωνικός από την εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη με 3-2

Ωρα 13:45 Αυτό θα είναι το 6ο εκτός έδρας παιχνίδι του ΑΟΞ στο πρωτάθλημα. Στα 5 προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα μετράει μόλις μια νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Ωρα 13:50 Στο παιχνίδι του α’ γύρου ο ΑΟΞ νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντωνη Καπνίδη με 1-0 στο 90+8ο λεπτό, αποτελώντας μέχρι στιγμής τη μοναδική νίκη του απέναντι σε ομάδα της πρώτης πεντάδας.

Ωρα 13:55 Συνολικά 32 φορές τα τελευταία 32 χρόνια έχουν αναμετρηθεί οι δυο ομάδες, με την Ξάνθη έχει τον πρώτο λόγο στην πλούσια προϊστορία τους.

Ωρα 14:00 Πιο συγκεκριμένα, η Ξάνθη μετρά 13 νίκες έναντι 8 του Ιωνικου, ενώ 11 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα (Δείτε ΕΔΩ)

14:05 Παράλληλα, κόντρα στον Ιωνικό έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο ο νέος προπονητής της Ξάνθης, Μπάμπης Τεννές πριν από 27 χρόνια

Ωρα 14:10 Στα 20 προηγούμενα ο έμπειρος τεχνικός απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας μετρά έξι νίκες, έξι ήττες και 8 ισοπαλίες.

14:15 Μοιρασμένες οι στοιχηματικές αποδόσεις στο ντέρμπι αλλά οριακά φαβορί ο Ιωνικός κόντρα στην Ξάνθη.

14:20 Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γιώργος Τάσης από την Ήπειρο με βοηθούς τους Φίλο (Βοιωτίας) και Βογιατζή (Καρδίτσας) ενώ 4ος Διαιτητής ορίστηκε ο Κατόπης (Σάμου).

14:25 H ενδεκάδα του Ιωνικού: Γκίνης, Αμπούντ-Ομάρ, Παπαγεωργίου, Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας, Νιάσε, Ρόλε, Ματσούκας, Πλατέλλας, Κάστρο.

14:30 H ενδεκάδα του ΑΟΞ: Ίτσο, Τζούρμαν, Βέρκερ, Κέβιν, Πέτροβιτς, Θυμιάνης, Μπριλάντε, Τάτος, Σιατραβάνης, Έμπερτ, Μικελτάτζε.

14:35 Συνεχίζεται η προθέρμανση των δύο ομάδων σχεδόν δέκα λεπτά πριν την σέντρα.

14:40 Οι ομάδες έχουν αποχωρήσει από το γήπεδο μετά το ζέσταμα και αναμένουμε την τελική επανεμφάνιση για την σέντρα του παιχνιδιού.

14:43 Είδηση της τελευταίας στιγμής ο τραυματισμός Σιατραβάνη στην προθέρμανση. Στην θέση του ο Δημούτσος.

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση.

3′ Με μια πρώτη ματιά ο Έμπερτ παίζει αριστερό εξτρέμ και ο Δημούτσος στα δεξιά.

4′ Μακρινό σουτ του Μπριλάντε, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ. Πρώτη τελική στο ματς.

6′ Η Ξάνθη την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά.

10′ Δέκα λεπτά στο ματς χωρίς την μεγάλη φάση. Η Ξάνθη κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα.

14′ Δεύτερη τελική για την Ξάνθη με το σουτ του Μικελτατζε από τα 25 μέτρα, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Γκίνης.

17′ Ο Ιωνικός προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες, κυρίως από δεξιά με Πλατέλλα και Παπαγεωργίου.

18′ Σουτ του Νιάσε, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δεν ανησύχησε ο Ίτσο.

20′ Επικύνδυνο γύρισμα και πάι από δεξιά, δεν πρόλαβε να μπει στην φάση ο Κάστρο. Δεν καταγράφηκε τελική αλλά ήταν η πιο επικίνδυνη στιμγή των γηπεδούχων.

23′ Αυξάνουν την πίεση οι γηπεδούχοι, που μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο έχουν κερδίσει την κατοχή.

25′ Κόκκινη κάρτα για τον Ιωνικό στον Τσιριγώτη, που ήταν αναπληρωματικός. Φεύγει για τα αποδυτήρια.

26′ Κίτρινη και στον Ανδρέα Τάτο μετά από διακοπή του παιχνιδιού για αψιμαχίες.

27′ Απίστευτη ευκαιρία για τον Ιωνικό. Ο Ίτσο αποκρούει το τετ α τετ του Φαζού και στην συνέχεια ο Βέρκερ διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

29′ Ο Ιωνικός κυριαρχεί και έχει κλείσει την Ξάνθη στην περιοχή της , με συνεχόμενες σέντρες.

30′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό, ο Ίτσο είχε και πάλι την απάντηση στο γυριστό του Νιάσε.

32′ Καλή στιγμή για την Ξάνθη, ο Δημούτσος γύρισε από δεξιά στον Τάτο, ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση μέσα στην περιοχή κλεισμένος σωστά.

34′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΟΞ. Ο Τάτος με φανταστική ατομική ενέργεια διέσχισε όλο το γήπεδο, πάσαρε αριστερά για τον Μικελτάτζε και αυτός με την σειρά του γύρισε για τον ανενόχλητο Μπριλάντε που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκίνη.

38′ Έχει πέσει ο ρυθμός μετά τις συνεχόμενες μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν.

43′ Μοιρασμένη η κατοχή λίγο πριν το φινάλε, χωρίς φάσεις παραμένει το 0-0.

45′ 1′ έξτρα χρόνου.

45+1′ Κίτρινη στον Κοτσώνη για μαρκάρισμα περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή.

45+2′ Λήξη πρώτου ημιχρόνου. Ο Ιωνικός είχε μια σπουδαία ευκαρία με το τετ α τετ του Φαζού, η Ξάνθη απάντησε με το οριζόντιο δοκάρι του Μπριλάντε, αλλα το παιχνίδι παρέμεινε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 0-0.

15:45 Επιστρέφουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς κάποια αλλαγή με την πρώτη ματιά.

46′ Σέντρα στο β’ μέρος για τον Ιωνικό.

47′ Σέντρα του Πλατέλλα από δεξιά, κεφαλιά του Κάστρο, η μπάλα άουτ.

51′ Εντατική προθέρμανση για Καπνίδη. Δεν αποκλείεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο στα επόμενα λεπτά.

55′ Σχεδόν στο 60% η κατοχή υπέρ των γηπεδούχων.

56′ Πρώτη αλλαγή για τον ΑΟΞ. Ο Καπνίδης στην θέση του Δημούτσου.

57′ Μεγάλη στιγμή για τον ΑΟΞ. Ο Καπνίδης εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος και σούταρε, με τον Κοτσώνη να του βάζει την κόντρα και να στένει την μπάλα κόρνερ. Ο Μικελτάτζε εκνευρισμένος του ζητάει τη μπάλα καθώς ήταν ανενόχλητος.

59′ Κάρτα στον Μικελτάτζε για μαρκάρισμα τον παπαγεωργίου από δεξιά όπως επιτίθεται ο Ιωνικός. Ο Μικελτάζτε έχει έρθει στα άκρα μετά την είσοδο Καπνίδη.

59′ Απευθείας εκτέλεση του Ρόλε από πολύ πλάγια θέση, ο Ίτσο σε κόρνερ.

64′ Πρώτη αλλαγή για τον Ιωνικό. Ο Μπρίτο στη θέση του Ματσούκα.

65′ Γκολ για τον Ιωνικό. Σέντρα από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε προς στιγμήν, αλλά ο Πλατέλλας με γεμάτο αροστερό σουτ έξω από την περιοχή άφησε άγαλμα τον Ίτσο που δεν μπόρεσε να έχει απάντηση και σε αυτή τη φάση. Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 1-0

68′ Γκοοοοολλλλ για την Ξάνθη. Ο Κέβιν προωθήθηκε και πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από την ωραία μπαλιά του Έμπερτ, ισοφαρίζοντας άμεσα. Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 1-1.

71′ Αλλαγή για τον ΑΟΞ. Ο Σρόιγεν περνάει στην θέση του Έμπερτ.

73′ Μακρινό σουτ του Ρόλε, η μπάλα λίγο άουτ.

75′ Κίτρινη κάρτα στον Δημήτρη Σπανό για διαμαρτυρίες.

76′ Έχουμε περάσει στο τεέυταίο τέταρτο του παιχνιδιού, παραμένει το 1-1.

77′ Ο Σρόιγεν παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης.

78′ Κίτρινη κάρτα στον Αντώνη Καπνίδη.

79′ Φάουλ για την Ξάνθη σε εξαιρετικό σημείο στο όριο της περιοχής που κέρδισε ο Τάτος. Καλή στιγμή για την Ξάνθη να πετύχει το δεύτερο γκολ.

80′ Η μπάλα βρήκε στο τοίχος μετά την εκτέλεση του Τάτου.

81′ Κίτρινη κάρτα για τον Γαζό για μαρκάρισμα πάνω στον Καπνίδη.

82′ Αλλαγή για τον Ιωνικό. Ο Βλαχομήτρος στην θέση του Παπαγεωργίου.

84′ Η Ξάνθη έχει πάρει την πρωτοβουλία στα τελευταία λεπτά. Παραμένει το 1-1 μπαίνοντας στην τελική ευθεία του παιχνιδιού.

87′ Αρκετά προσεκτικές οι δύο ομάδες, αλλά οφείλουν να ρισκάρουν γιατί μάλλον η ισοπαλία δεν συμφέρει κανένα.

89′ Κίτρινη στιν Πλατέλλα που διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Τζούρμαν. Σίγουρος ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

90′ Ο Θανάσης Ντίνας στη θέση του Ανδρέα Τάτου.

90+1′ 4′ έξτρα χρόνος

90+1′ Ο Πογοσιάν στη θέση του Μπρίτο.

90+5’Λήξη παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν στο σκορ στο 65′ με το ωραίο αριστερό σουτ του Πλατέλλα, με τον ΑΟΞ να ισοφαρίζει άμεσα στο 68′ με ωραία κεφαλιά του προωθημένου Κέβιν, ύστερα από σέντρα του Έμπερτ. Τελικό αποτέλεσμα: Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 1-1.