Πρωταθλητής Ευρώπης ΞΑΝΑ ο Μίλτος Τεντόγλου! Ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία με δεύτερο σερί χρυσό

Κάνοντας ένα εντυπωσιακό πρώτο άλμα στα 8 μέτρα και 35 εκατοστά, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας.

Ο Γρεβενιώτης αθλητής του Γιώργου Πομάσκι (προπονείται στο ίδιο γκρουπ με την Βούλα Παπαχρήστου) διατήρησε έτσι τον τίτλο που κατέκτησε πριν δυο χρόνια στην Γλασκώβη ενώ είναι ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης και στον ανοιχτό στίβο, αφού πριν δυο χρόνια στο Βερολίνο είχε κατακτήσει επίσης το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου.

Η επίδοσή του είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο. Ο Μόντλερ με 8.31μ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, επίδοση που σημείωσε στο τρίτο του άλμα. Ο Τεντόγλου μετά το εντυπωσιακό πρώτο άλμα του δεν πραγματοποίησε προσπάθεια στο 2ο και στο 3ο, ενώ ήταν άκυρος στο 4ο και στο 5ο καθώς ρίσκαρε για καλύτερη επίδοση.

Αυτό είναι το έβδομο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Το πρώτο το είχε κατακτήσει το 1996 στην Στοκχόλμη η Κατερίνα Θάνου στα 60 μέτρα και το δεύτερο το 1998 στην Βαλένθια ο Ξανθιώτης Άγγελος Παυλακάκης στα 60 μέτρα. Η Θάνου είχε κατακτήσει το τρίτο χρυσό της χώρας μας το 2000 και η Νίκη Ξάνθου στο μήκος το τέταρτο το 2002 στην Βιέννη.

Από τότε χρειάστηκε να περιμένουμε 15 χρόνια για να δούμε την Κατερίνα Στεφανίδη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Βελιγράδι το 2017 ενώ πριν δυο χρόνια ο Τεντόγλου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στη Γλασκώβη. Γίνεται ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της Ελλάδας που διατηρεί τα σκήπτρα ως πρωταθλητής Ευρώπης.

#PressGreece

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ