Ανακοίνωση ΑΟ Ορεστιάδας για το θέμα του Μητρώου και τον αποκλεισμό του από τις εκλογές της ΕΟΠΕ

Ο ΑΟ Ορεστιάδας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS για την απουσία του από τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ και συνακόλουθα την απουσία του από το εκλεκτορικό σώμα της ΕΟΠΕ.

Στην ανακοίνωση ο ιστορικός σύλλογος διευκρινίζει την κατάσταση γύρω από το θέμα της μη συμμετοχής του συλλόγου στις εκλογές της ΕΟΠΕ αλλά και για την μην έγκριση της ομάδας στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Οπως αναφέρει ο προέδρος της ομάδας Παντελής Δραχτίδης, ο οποίος υπογράφει την ανακοίνωση, ο ΑΟ Ορεστιάδας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την ένταξη του στο Μητρώο της ΓΓΑ, ενώ υποστηρίζει ότι κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν επιτρέψει την οριστική είσοδο της ομάδας στο Μητρώο με αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό της από τις φετινές εκλογικές διαδικασίες της ΕΟΠΕ, θέμα που ανέδειξε το ThrakiSportS.

Τέλος η ανακοίνωση κλείνει με το μήνυμα ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν θα κλονίσουν πλέον τον ιστορικό σύλλογο, στην νέα προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Ορεστιάδας έχει ως εξής:

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις σε μια περίοδο που ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας προσπαθεί να αναγεννηθεί στηριζόμενος σε στέρεες βάσεις και στην αγάπη των φιλάθλων του σε όλη την Ελλάδα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο ΑΟ Ορεστιάδας ήταν από τα πρώτα σωματεία που εγγράφηκε στο μητρώο σωματείων, έχοντας πάρει προέγκριση και έχοντας λάβει επιχορήγηση από την Γ.Γ.Α.
Οι διορθώσεις επί της αίτησης έγιναν αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών καθυστέρησαν. Η αίτηση βρισκόταν σε στάδιο τελικής έγκρισης αλλά επειδή αυτή έγινε σε χρόνο μεταγενέστερο από την στιγμή που λάβαμε την επιχορήγηση, δεν έχουμε το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της ΕΟΠΕ.

Η αίτηση μας βρίσκεται στο στάδιο της τελικής έγκρισης αλλά με δεδομένο πως ανεστάλησαν οι σχετικές διαδικασίες ολοκλήρωσης των αιτημάτων προς τελική έγκριση λόγω των προσεχών εκλογών, δεν συμμετέχουμε στις εκλογές όπως συνέβη και σε αρκετές ακόμα ομάδες της χώρας μας, που αντιμετώπισαν γραφειοκρατικά προβλήματα.

Με το πέρας αυτών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα πάρουμε την τελική έγκριση.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους πως ελληνικό βόλεϊ σημαίνει Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας και τα λάθη και οι τακτικές του παρελθόντος έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Για το Δ.Σ. του ΑΟ Ορεστιάδας
Ο Πρόεδρος Παντελής Δραχτίδης