Ανακλήθηκε λόγω σειράς σκανδάλων με απόφαση Αυγενάκη η αναγνώριση της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης

Στην ανάκληση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, λόγω σωρείας διαπιστωμένων παραβάσεων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.

Ο σχετικός φάκελος έχει παράλληλα διαβιβαστεί προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί και η τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων.   

Μεταξύ άλλων, ο ομοσπονδία μπάντμιντον βαρύνεται με τις εξής παραβάσεις:

– Μη τήρηση των διατάξεων των άρθρων 6 και 25 του ν. 2725/1999 περί υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων.
– Παραβίαση του άρθρου 18 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο τα χρηματικά εντάλματα πρέπει να φέρουν την υπογραφή του γραμματέα και του ταμία κι όχι μόνο του προέδρου.
– Χρηματικά εντάλματα χωρίς τη συνοδεία παραστατικών.
– Ταμειακές διευκολύνσεις, χωρίς αιτιολογία, στο όνομα της προέδρου, Βικτώριας Χατζήνα.
– Οι εργαζόμενοι είναι επί έτη απλήρωτοι και σε δικαστική διαμάχη με την Ομοσπονδία.
– Κατάθεση προϋπολογισμών με ανεπαρκή ή/και ελλιπή στοιχεία, χωρίς η Ομοσπονδία να ανταποκρίνεται στις επανειλημμένες συστάσεις της ΓΓΑ για την προσκόμιση των απαιτούμενων πρόσθετων. Συνέπεια αυτού, ήταν η μη επιχορήγησή της για τα έτη 2018-2020.  

Με την υπογραφή της ανάκλησης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, η Ομοσπονδία παύει να είναι το ανώτατο όργανο των σωματείων που καλλιεργούν το μπάντμιντον στην χώρα μας, δεν αναγνωρίζεται από το κράτος αλλά και από κανέναν άλλο φορέα. Καθίσταται ανενεργή και το μπάντμιντον, κατόπιν απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, υπάγεται πλέον στην Ομοσπονδία του Τένις (ΕΦΟΑ).

Υπενθυμίζεται ότι στην Θράκη υπάρχουν τρία αναγνωρισμένα σωματεία του συγκεκριμένου αθληματος: ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον Εβρο, το Δημοκρίτειο Κομοτηνής στην Ροδόπη και ο Αρίων στην Ξάνθη. Τα τρία αυτά σωματεία πλέον θα ενταχθούν στους κόλπους της ομοσπονδίας τένις, στην οποία καμία από τις τρεις δεν ήταν μέλη.