Μαύρη μέρα για ΑΟΟ! Στην επέτειο της Πάρμα για πρώτη φορά εκτός εκλογών της ΕΟΠΕ

Σαν σήμερα ο ΑΟ Ορεστιάδας κέρδιζε στον ημιτελικό της Πάρμα την μεγάλη ομάδα της Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.

Η σημερινή όμως ημέρα μόνο επετειακή και γιορτινή δεν μπορεί να είναι ίσως για τον πιο επιτυχημένο αθλητικό σύλλογο της Θράκης, καθώς με την ανακοίνωση της λίστας των 270 ομάδων που θα λάβουν μέρος στις επικείμενες αρχαιρεσίες της ΕΟΠΕ, έγινε και επισήμως γνωστό ότι ο ιστορικός ΑΟ Ορεστιάδας έμεινε για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του εκτός των ομάδων που έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ο ιστορικός ΑΟ Ορεστιάδας που πριν 26 χρόνια σήκωνε το ελληνικό λάβαρο στην Ευρώπη, δεν θα μπορέσει φέτος έστω να ψηφίσει για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΠΕ – καθως μετά την ανακοίνωση της λίστας αποδεικνύεται ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Σημειωτέον ότι στο απερχόμενο ΔΣ από την συγκεκριμένη ομάδα προερχόταν το πρώτο αναπληρωματικό μέλος της ΕΟΠΕ, ο Παντελής Δραχτίδης ενώ τις προηγούμενες δυο δεκαετίες από τον ΑΟΟ εκλεγόταν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, που κατείχε ανώτατα αξιώματα.

Φέτος ωστόσο, για πρώτη φορά σε μισό αιώνα ιστορίας, ο ΑΟ Ορεστιάδας όχι απλά δεν θα μπορέσει να εκλέξει δικό του στέλεχος αλλά δεν θα έχει δικαίωμα και να λάβει μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, καθώς η ιστορική Εβρίτικη ομάδα έχει μείνει εκτός του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέχρι στιγμής, σύμφωνα και με την λίστα που εξέδωσε η ΕΟΠΕ, με τις ομάδες που έχουν δικαίωμα ψηφοφορίας.