Η απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Έβρου Χρήστου Καραβασίλη για την υπόθεση Travel Plan

Με δέκα χρόνια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υψηλό χρηματικό πρόστιμο 70.000 ευρώ τιμωρήθηκε πρόσφατα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης.

Για την ίδια υπόθεση έχουν πρωτόδικα τιμωρηθεί άλλα τρία πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. Σε προηγούμενο δημοσίευμα διαβάσατε όσα επικαλέστηκε στο Εφετείο ο Ξανθιώτης παράγοντας αλλά την δική του τοποθέτηση έκανε και ο Εβρίτης κατά την διάρκεια της εκδίκασης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Χρήστος Καραβασίλης δήλωσε άγνοια ενώπιον των τριων δικαστών και έριξε την ευθύνη στον πρώην οικονομικό διευθυντή, Γιάννη Θεοφίλου, ο οποίος «ποτέ δεν μας εμφάνισε καρτέλα της Εθνικής Factor. Εγώ δεν υπέγραψα κανένα ένταλμα πληρωμής. Μου έλεγε ο Θεοφίλου το ποσό που θα πληρωθεί. Ποτέ δεν μας έφερε ένταλμα πληρωμής. Κωδικούς είχε ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος ο κ. Τοπολιάτης. Δεν μπορώ να ξέρω τι λεφτά δώσαμε αν πηγαίνουν στο Travel Plan ή στην Εθνική Factor».

Η δικηγόρος του, Βασιλική Ρήγα, υποστήριξε ότι στον πελάτη της «ποτέ δεν είχε έρθει email με εκχώρηση. Υπάρχει σωρεία email από τους κ. Θεοφίλου και Παπανικολάου προς το Travel Plan που ουδέποτε είχαν κοινοποιηθεί στον κ. Καρσαβασίλη. Ο κ. Παπανικολάου αναλάμβανε πρωτοβουλίες που δεν κοινοποιούνταν στον κ. Καραβασίλη. Δεν υπάρχουν τα έγγραφα, στοιχεία που να αποδεικνύουν γνώση του Καραβασίλη για την εκχώρηση στην Εθνικη Factor».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το κατηγορητήριο, η ΕΠΟ αντί να καταβάλει τα ποσά της συνεργασίας με το Travel Plan στη θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, την Εθνική Factor στην οποία είχαν εκχωρηθεί τα δικαιώματα είσπραξης του ταξιδιωτικού πρακτορείου (εν γνώσει της Ομοσπονδίας), συνέχισε να καταθέτει τα χρήματα στους λογαριασμούς του Travel Plan. Ο Χρήστος Καραβασίλης υποστηρίζει ότι είναι αθώος και περιμένει με αγωνία την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και στο επόμενο 24ωρο.