Έμεινε στο μηδέν στο ντεμπούτο του Τεννέ ο ΑΟΞ στα Πηγάδια κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας

Στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο, η Ξάνθη παρά το γεγονός πως έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και ενέργεια, της έλλειπε η ουσία με αποτέλεσμα να παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στον Απόλλωνα Λάρισας, χάνοντας ακόμη περισσότερο έδαφος από τις θέσεις της ανόδου.

Με σαφή επιθετικό προσανατολισμό θέλησε να προσεγγίσει το παιχνίδι ο έμπειρος τεχνικός στο πρώτο παιχνίδι του στο τιμόνι του ΑΟΞ, βάζοντας μαζί στο αρχικό σχήμα Τάτο και Έμπερτ, με τον πρώτο να έχει ρόλο οχταριού δίπλα στον Μπριλάντε, ενώ ο Γερμανός σε πιο πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Καπνίδη, στοχεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο σε καλύτερη κακλοφορία της μπάλας επιθετικά.

Η Ξάνθη μπήκε δυναμικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πήρε τα ηνία της κατοχής και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Αστρά, όπως αυτή στο 6′ το σουτ ωστόσο του Καπνίδη από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο του ημιχρόνου άνηκε στον Απόλλωνα καθώς στο 8′ από το πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Σέχου πήρε την κεφαλιά η οποία ωστόσο κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η εικόνα του ΑΟΞ γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίζεται από την απόλυτη μετριότητα, με τον Απόλλωνα να τον κρατά σχετικά εύκολα μακριά την περιοχή, ενώ παράλληλα οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση· αμφότεροι όμως δε δημιούργησαν άλλες εξαιρετικές φάσεις πέραν αυτών των πρώτων λεπτών. Η επόμενη πολύ καλή στιγμή ήρθε από πλευράς Ξάνθης λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου· όταν στο 45′ ο Βόλτερς εξαπέλυσε ωραίο σουτ από τα αριστερά, αναγκάζοντας τον Αστρά σε εντυπωσιακή απομάκρυνση.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ μπήκαν με το ίδιο δυναμισμό όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, με διάθεση να πιέσουν την άμυνα των Θεσσαλών· ενώ με την είσοδο των Μικελτάτζε και Ντίνα, βάζοντας παράλληλα σε ρόλο δεξί μπακ τον Μπριλάντε έπαιξε όλα για όλα στην επίθεση.

Παρά το γεγονός πως νωρίς, στο 52′, δημιούργησε μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Καπνίδη που έφυγε άουτ, ο ΑΟΞ μπλόκαρε από την καλά στημένη αμύνα της ομάδας του Κώστα Φρατζέσκου με αποτέλεσμα να αναλώθει απλά στην κατοχή μπάλας, χωρίς να πραγματοποιεί κάποια ουσιαστική φάση προς την αντίπλαη εστία. Ενδεικτικό είναι πως η επόμενη καλή στιγμή δημιουργήθηκε μετά από ένα 20λεπτο (73′) με την παράλληλη σέντρα από δεξιά του Μπριλάντε, ο Καπνίδης εντούτοις δεν πρόλαβε την μπάλα προ κενής εστίας.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 78′, ο σέντερ φορ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ ύστερα από πανέξυπνη κάθετη του Τάτου που τον έβγαλε ολομόναχο απέναντι από τον Άστρα, αλλά το δουτ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 81′ στις λίγες φορές που βγήκε στην επίθεση ο Απόλλωνα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκουντρουμπή ο βοηθός Αναστασιάδη ωστόσο υπέδειξε οφ σάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Χωρίς παράπονα από τις δύο πλευρές από τις αποφάσεις του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο διαιτητής Πουλικίδης (Δράμας) δείχνοντας ισάριθμες κάρτες στις δύο ομάδες (44′ Τάτος, 90′+3 Θυμιάνης – 44′ Aθανασιάδης, 82′ Λίταινας). Βοηθοί ήταν οι Koυβαλάκης (Δράμας) και τον Αναστασιάδης (Σερρών), ενώ 4ος ήταν ο Δραγούσης (Κιλκίς).

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (46′ λ. τρ. Θυμιάνης), Κέβιν (58′ Τσαμούρης),Τζούρμαν, Βέρκερ, Κέβιν, Μπριλάντε, Έμπερτ (87′ Δημούτσος), Βόλτερς (46′ Μικελτάτζε), Σιατραβάνης (58′ Ντίνας), Τάτος, Καπνίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Σκούπρα, Γκόλιας (46′ Καμπέρης), Καρρίκι, Μόρας, Λίταινας, Μπαλογιάννης (69′ λ.τρ. Γιάκος), Μπάμπης, Ντα Κάμπο (53′ Τασιούλης), Σέχου (53′ Ομπράντοβιτς), Αθανασιάδης (69′ Γκουντρουμπής).