Τηλεδιάσκεψη του Νίκου Μπουντούρη με τους αθλητές των υποδομών της Ασπίδας Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα στον βετεράνο διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκο Μπουντούρη και τους νεαρούς αθλητές της Ασπίδας Ξάνθης με τους προπονητές τους, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών για το μπάσκετ.

Όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση, ο Νίκος Μπουντούρης αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση που του έκανε ο προπονητής της ομάδας Γρηγόρης Σουλιώτης και συμμετείχε σε μία συζήτηση με τα παιδιά, η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών των τμημάτων υποδομής της Ασπίδας Ξάνθης (εφηβικό, παιδικό, προπαιδικό) με τους προπονητές τους, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών για το μπάσκετ και να τονωθεί η πεσμένη, λόγω της διακοπής των αθλητικών δραστηριοτήτων, ψυχολογία τους.Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση, ένας φιλοξενούμενος έκπληξη μας έκανε την τιμή να συμμετέχει μαζί με τους νεαρούς αθλητές μας. Ο Νίκος Μπουντούρης ανταποκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόσκληση που του έκανε ο προπονητής της ομάδας μας Γρηγόρης Σουλιώτης και συμμετείχε σε μία συζήτηση με τα παιδιά, η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Νίκος Μπουντούρης αντάλλαξε απόψεις με τους νεαρούς αθλητές μας, τους αφηγήθηκε ιστορίες από την πλούσια καριέρα του και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τη συνέχεια της προσπάθειάς τους στο μπάσκετ.Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε και το Νίκο Μπουντούρη, καθώς στη συζήτηση παρενέβη και ο παλιός του προπονητής στον ΠΑΟΚ και καθηγητής στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. Σάκης Λάϊος ( Sakis Laios ), με τον οποίον είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν κάποιες από τις μεγάλες στιγμές που έζησαν μαζί στον ΠΑΟΚ.Το Δ.Σ. της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες τόσο στο Νίκο Μπουντούρη όσο και στο Σάκη Λάϊο, για την τόσο πρόθυμη και πολύτιμη για τα παιδιά, συμμετοχή τους στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση.Ο τρόπος με τον προσέγγισε ο Νίκος Μπουντούρης τους αθλητές μας και η προθυμία του να απαντήσει σε κάθε τους απορία, απλά επιβεβαιώνει πως πρόκειται για έναν σπουδαίο αθλητή κι έναν εξίσου σπουδαίο άνθρωπο, που με τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του, έχει να προσφέρει ακόμα πάρα πολλά στο χώρο του μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.
Σύντομο βιογραφικό του Νίκου Μπουντούρη.
Ομάδες: Ολυμπιακός Βόλου (1982-89)
ΠΑΟΚ (1989-98)
Παναθηναϊκός (1998-2000)
Ολυμπιακός (2000-03)
Μακεδονικός (2003-04)
Μαρούσι (2004-06 & 2007-08)
Ολυμπιάδα Πάτρας (2006-07
Διακρίσεις:Ο μοναδικός έλληνας καλαθοσφαιριστής που έχει κατακτήσει και τα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά Κύπελλα:
Ευρωλίγκα (2000 – Παναθηναϊκός)
Κύπελλο Κυπελλούχων (1991 – ΠΑΟΚ)
Κύπελλο Κόρατς (1994 – ΠΑΟΚ)
3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1992 – ΠΑΟΚ, 1999 & 2000 – Παναθηναϊκός)
2 κύπελλα Ελλάδας (1995 – ΠΑΟΚ, 2002 – Ολυμπιακός)
1ος σε συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών (572)
6ος σε κλεψίματα
9ος σε ασίστ
Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (Ενιαίο Λύκειο Βόλου – 1988)
102 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών μπάσκετ60 συμμετοχές στις “μικρές” Εθνικές ομάδες μπάσκετ
2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπάσκετ Ελπίδων (U22) 1992
2η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες 1991
4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών 1994
4η θέση στο Ευρωμπάσκετ Ανδρών 1997
4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών 1998