Πόνταραν στον ακριβή αριθμό… κόρνερ στο ελεγχόμενο από την διεθνή δικαιοσύνη Βέροια-Ξάνθη

Στην συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο αγώνας Βέροια – Ξάνθη της σεζόν 2014-2015 βρίσκεται στο μικροσκόπιο της διεθνούς δικαιοσύνης για στοιχηματική απάτη ως προς τον αριθμό των… κόρνερ προέβη η εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη στο Open, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι ο στοιχηματισμός του κυκλώματος στον αγώνα Βέροια – Ξάνθη 3-2 που διεξήχθη στις 24 Αυγούστου του 2014 αφορούσε τον ακριβή αριθμό των κερισμένων κόρνερ συνολικά και για τις δυο ομάδες. Τα μέλη του κυκλώματος πόνταραν σε 12 συνολικά κόρνερ στο ματς και πράγματι επιβεβαιώθηκε αυτός ο αριθμός με τα 10 να κερδίζοντα από την ομάδα της Βέροιας και τα δύο από τους Θρακιώτες.

Ακόμα πιο τραγική η αποκάλυψη για τον αγώνα Πανιώνιος – Βέροια της ίδιας σεζόν. Σε αυτό το παιχνίδι το κύκλωμα πόνταρε αφενός στο ακριβές σκορ της αναμέτρησης, αφετέρου στις κίτρινες κάρτες που θα βγουν από το τσεπάκι του διαιτητή. Πόσες ήταν αυτες; Δεκαπέντε! Μια ολόκληρη 11άδα του Πανιωνίου δέχτηκε κίτρινη κάρτα και τέσσερις παίκτες της φιλοξενούμενες Βέροιας.

Από το μπλογκ dikisports, γνωστοποιήθηκαν τα εξής:

Δύο από τα οκτώ ματς της Βέροιας που ελέγχει η Δικαιοσύνη, πονταρίστηκαν για τον αριθμό των κόρνερ και για τον αριθμό των καρτών! 
Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open” στον αγώνα Βέροιας – Ξάνθης 3-2 (24/8/2014) ο στοιχηματισμός του κυκλώματος αφορούσε τον ακριβή αριθμό κόρνερ και στην αναμέτρησης Πανιωνίου – Βέροιας 4-2 (18/3/2015) τον ακριβή αριθμό των καρτών. 
Στον στοιχηματισμό εμπλέκονται τέσσερις ξένοι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, δύο Ελληνες και ένας Ελληνας που πλέον είναι γενικός αρχηγός σε ομάδα της Super League 1. 

Παράλληλα ελέγχεται πρώην τερματοφύλακας και νυν προπονητής, ο οποίος με βάση την εισαγγελική αναφορά φαίνεται να χειραγώγησε δύο αγώνες της Κ19 της Βέροιας:
16-4-2016 Αστέρας Τρίπολης – Βέροια 6-0
27-11-2016 ΠΑΣ Γιάννενα – Βέροια 6-1