Α’ Εθνική: Με διάθεση και χαμόγελα η επιστροφή της Βασίλισσας της Θράκης στις προπονήσεις

Στις προπονήσεις ύστερα από ένα διάστημα απραξίας περίπου τεσσάρων μηνών επέστρεψε η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης «Βασίλισσα της Θράκης».

Με χαμόγελα και περίσσια διάθεση οι αθλήτριες συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Ξάνθης, τηρώντας βεβαίως όλα τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί βάσει του υγειονομικού πρωτόκολλου, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του Ανέστη Αλεξούδη, αναμένοντας την ιστορική στιγμή όποτε και αν οριστεί η επανέναρξη και στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών στην παρθενική συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο αυτό το διάστημα όπου δεν επιτρέπονταν οι ομαδικές προπονήσεις, οι αθλήτριες περιορίστηκαν στα ατομικά προγράμματα εκγύμνασης που τους χορηγήθηκαν από την τεχνική ηγεσία τα οποία ανανεώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για το γεγονός της επανέναρξης των προπονήσεων αλλά και την ετοιμότητα της ομάδας του όποτε οριστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο προπονητής Ανέστης Αλεξούδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η δυνατότητα να επιστρέψουμε ξανά οι προπονήσεις. Παράλληλα όμως νιώθουμε και το αίσθημα ευθύνης ότι η επιστροφή αυτή και ότι ακολουθήσει πρέπει να γίνει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Για αυτό άλλωστε το περιβάλλον φροντίζει και η διοίκηση της ομάδας που υλοποιεί όλα εκείνα τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται . Από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω στην πράξη την ανάγκη που είχαν οι ποδοσφαιρίστριες να βρεθούν ξανά μαζί και να πραγματοποιήσουν ομαδική προπόνηση. Όπως επίσης διαπιστώσα ότι είναι και σε καλή κατάσταση καθώς ακολούθησαν το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης που τους είχαμε δώσει από τις πρώτες ημέρες της διακοπής και το οποίο συνεχώς ανανεώναμε. Μας είχε λείψει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στις Βασίλισσες από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη όταν αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τους αγωνιστικούς χώρους. Ελπίζουμε πλέον ότι μετά την έναρξη των προπονήσεων θα ακολουθήσει και εκείνη των επίσημων αγώνων. Εμείς πάντως θα είμαστε έτοιμοι αν και όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, κάνει ένα σπορ, γρασίδι και κείμενο που λέει "REDMI NOTE 8 PRO AI QUAD CAMERA"