Προθέρμανση με γκραν πρι ενόψει παγκοσμίου για Μάντη – Καγιαλή

Με τριήμερο γκραν πρι που αποτελεί την… προθέρμανση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 470 ξεκινά στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας η προσπάθεια των ελληνικών πληρωμάτων, ανάμεσα στα οποία και οι ολυμπιονίκες μας Μάντης και Καγιαλής.

Η ελληνική ιστιοπλοΐα συμμετέχει με δυο πληρώματα στους άνδρες και ισάριθμα στις γυναίκες στον αγώνα που θα βοηθήσει τα ελληνικά σκάφη να προετοιμαστούν για το παγκόσμιο που ξεκινά στις 8 Μαρτίου.

Στους άνδρες η ελληνική ιστιοπλοΐα θα εκπροσωπηθεί από τους Τάκη Μάντη και τον έχοντα Ξανθιώτικη καταγωγή Παύλο Καγιαλή που το 2019 στην Ενοσίμα έχασαν το μετάλλιο μόλις για δύο βαθμούς ποινής (κέρδισαν όμως την ολυμπιακή πρόκριση) και από τους Βασίλη Παπουτσόγλου και Γιάννη Ορφανό.

Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία των ανδρών υπάρχουν και μεικτά πληρώματα (άνδρας – γυναίκα) που θα είναι και η ολυμπιακή κατηγορία το 2024 στο Παρίσι.

Στις γυναίκες, η Μαρία Μπόζη με τη Ραφαηλίνα Κλωναρίδου που ήταν 11ες στην Ενοσίμα θα κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω. Πρώτη συμμετοχή θα είναι αυτή για το πλήρωμα της χρυσής ολυμπιονίκου της Αθήνας Αιμιλίας Τσουλφά με την Αριάδνη Σπανάκη.