Ο Φώτης Ιωαννίδης εξηγεί γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό από τη Νότιγχαμ του Μαρινάκη

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Κομοτηναίος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης στο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πολύ καλή πορεία και τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας μέσα στο 2021 λέγοντας: «Νομίζω ακολουθήσαμε ένα πλάνο που είχε δουλευτεί πολύ καιρό. Μέσα στο 2021 καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτό το πλάνο και να μείνουμε ενωμένοι σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο τελευταίο μας ματς, κόντρα στον Παναιτωλικό, σταθήκαμε άτυχοι και δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν για να κερδίσουμε. Πιστεύω όμως ότι θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και θα βελτιωθούμε επιθετικά έτσι ώστε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα», ενώ πρόσθεσε για την δική του επίδοση:  «Στο ξεκίνημα της σεζόν είχα κάποιες ατυχίες, κάποιους τραυματισμούς που δεν ήταν μυϊκοί αλλά προήλθαν από χτυπήματα. Με τη βοήθεια των γιατρών και των φυσιοθεραπευτών κατάφερα να τους ξεπεράσω και να είμαι έτοιμος όταν μου δόθηκε πρώτη φορά η ευκαιρία στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Την αξιοποίησα και έκτοτε θεωρώ ότι έχω σταθερά καλή παρουσία».

Aναφέρθηκε ακόμα στην επιλογή του να πάει στον Παναθηναϊκό και στο ενδιαφέρον της Νότιγχαμ Φόρεστ: «Εκείνη την περίοδο είχα επαφές με τον πρώην προπονητή μου στον Λεβαδειακό, τον Ζοζέ Ανιγκό. Εκείνος ήθελε να με «κλέψει» και σε συνεννόηση με τον Ολυμπιακό να πάω στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Υπήρξαν συνεχόμενα τηλεφωνήματα από εκείνη την πλευρά όμως εγώ τότε σκεφτόμουν μόνο τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, λόγο στη μεταγραφή είχε και ο Λεβαδειακός γιατί τότε είχα συμβόλαιο σε ισχύ. Ο κ. Αλαφούζος είχε δείξει στη διοίκηση του Λεβαδειακού πως με ήθελε πολύ στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, από το προηγούμενο κιόλας καλοκαίρι είχαν υπάρξει συζητήσεις με το προπονητικό τιμ αλλά και τον κ. Νταμπίζα.»

Επιπλεόν αναφέρθηκε στον πατέρα του που έχει παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά και την εμπειρία του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού λέγοντας: «Ήταν ο πρώτος που με ενθάρρυνε να πάρω αυτήν την απόφαση γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου είπε κιόλας ότι σαν κλαμπ είναι υγειές και ότι υπάρχει μέλλον. Τότε όντας και πιο μικρός (στην ακαδημια του Ολυμπιακού), ήθελα μόνο να υλοποιήσω το όνειρό μου. Να γίνω, δηλαδή, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια να μπορέσω να εξελιχθώ και να ανέβω επίπεδο».

Τέλος, μίλησε για τα συναισθήματα του μετά το νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ένιωσα κάτι που δεν είχα ξανανιώσει ποτέ. Σκεφτόμουν κιόλας πως θα ήταν να
υπήρχε και κόσμος στη Λεωφόρο. Γυρνώντας μίλησα με κάποιους φίλους και την οικογένειά μου. Κάποιους φίλους μου, τους στενοχώρησα! Βλέποντας τα στιγμιότυπα του αγώνα άρχισα να συνειδητοποιώ τι είχα ζήσει. Ήταν μια νίκη πολύ σημαντική τόσο από
βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης».