Με βασικό και αναντικατάστατο Σιόβα η Ουέσκα απέσπασε «Χ» από την Εϊμπάρ και έβαλε φωτιά στην «ουρά»

Την ισοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα από την Εϊμπάρ στο «Ιπουρούα» στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της La Liga.

Ο πρώην διεθνής στόπερ και πρώην παίκτης των ακαδημιών της Ξάνθης αλλά και των Πανιωνίου και Ολυμπιακού αγωνίστηκε καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ως κεντρικό στόπερ της αμυντικής τριάδας.

Ο αγώνας είχε όλα τα χαρκτηριστικά ενός ντέρμπι, κάτι που καταδεικνύει και τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι δύο ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα· με τα σκλήρα μαρκαρίσματα και η ένταση να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του παιχνιδιού.

Η Ουέσκα πήγε να κάνει το… κόλπο γκρόσο καθώς προηγήθηκε στο 81′ με τον Ραμίρες, οι γηπεδούχοι όμως είχαν άμεση απάντηση στο 83′ με τον Ντιόπ. Το τελικό αποτέλεσμα δίνει ακόμη περισσότερο σασπένς αναφορικά με τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του Ισπανικού Πρωταθλήματος.

Η Ουέσκα παρά το γεγονός πως έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας, έφτασε τους 20 βαθμούς κι διατήρησε την απόσταση των 2 βαθμών από τη σωτηρία και τη σημερινή της αντίπαλο, Έϊμπαρ, που ανέβηκε στους 22 βαθμούς και την 16η θέση.