Προσφυγή από Γκιρτζίκη και Καραβασίλη στην Επιτροπή Εφέσεων για την 10ετή απαγόρευση από το ποδόσφαιρο

Ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ συζητήθηκε το πρωί της Πεμπτης η έφεση του Ξανθιώτη πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη, του Εβρίτη πρώην ταμία Χρήστου Καραβασίλη, του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της ομοσπονδίας Παυσανία Παπανικολάου και του πρώην προϊσταμένου του λογιστηρίου Γιάννη Θεοφίλου.

Οι τέσσερις προαναφερόμενοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το φερόμενο οικονομικό σκάνδαλο με ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Plan, το οποίο είχε μακρόχρονη συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν το πρακτορείο εκχώρησε τις απαιτήσεις του από την ΕΠΟ σε μια θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, την Εθνική Factor, στην οποία θα έπρεπε να γίνεται η κατάθεση των οφειλομένων.

Αντ’ αυτού, αν και η Ομοσπονδία ήταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενήμερη για το θέμα, συνέχισε να καταβάλει τα ποσά σε λογαριασμούς του Travel Plan, με αποτέλεσμα η Εθνική Factor να προβεί εν τέλει σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΕΠΟ, για μια οφειλή ύψους 3.373.481 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γκιρτζίκης και Καραβασίλης τιμωρήθηκαν σε πρώτο βαθμό με 10ετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 70.000 ευρώ ο καθένας, ενώ οι Παπανικολάου και Θεοφίλου με πρόστιμο 50.000 ευρώ έκαστος.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης όλοι οι κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν την όποια ευθύνη και διατράνωσαν την αθωώτητά τους. Πλέον αναμενεται με ενδιαφέρον η απόφαση των τριών εφετών της Επιτροπής Εφέσεων.