Ο κόσμος της αθλητικής δημοσιογραφίας αποχαιρετά τον Παναγιώτη Συρόπουλο

Δεκάδες συνάδελφοι του Παναγιώτη Συρόπουλου έχουν σπεύσει μέσα από τα social media να εκφράσουν των οδύνη τους για την απώλεια του Παναγιώτη Συρόπουλου, που έφυγε το πρωί της Τετάρτης από τη ζωή.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου. Σε αυτήν αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο και μέλος του Συνδέσμου μας, Παναγιώτη Συρόπουλο, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.
Ο Παναγιώτης Συρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη και αφιέρωσε την δημοσιογραφική του καριέρα στο ρεπορτάζ του ΑΟ Ξάνθης.
Ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα ραντεβού του ΑΟΞ, στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Βιαμάρ για τη μετονομασία της ομάδας σε Skoda Ξάνθη το 1991, ενώ περιέγραψε στο ραδιόφωνο την ευρωπαϊκή ιστορική πρόκριση επί της Λίνφιλντ το 2013.
Ξεκίνησε από την «Αδέσμευτη Θράκης» και δούλεψε στις εφημερίδες «Metrosport», «Εμπρός», στα ραδιόφωνα Ράδιο Live 52,1, Σπορ ΦΜ Ξάνθης, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Next TV, Θράκη TV, ενώ συνεργάστηκε ως ανταποκριτής σχεδόν με όλες τις αθλητικές εφημερίδες.
Είχε λάβει έπαινο από τον ΠΣΑΤ το 2015 στο πλαίσιο των Δημοσιογραφικών Βραβείων για τη Συνέντευξη του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου,  («Θα προσεύχομαι για την Ξάνθη»), στην Εφημερίδα «Goal News». Επίσης, είχε βραβευτεί από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ξάνθης.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Γεωργία και τον γιο του Σταύρο.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έγραψε: «Χάσαμε το καλύτερο παιδι. Κόσμημα της Ξανθης και της αθλητικής δημοσιογραφίας ο Παναγιωτης. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».

Ο τέως πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου έγραψε: «Καλό ταξίδι φίλε, ήσουν το καλύτερο παιδί ήσουν πάντα κύριος και δυστυχώς έφυγες νωρίς».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης είπε: «Υπέροχος φίλος και συνάδελφος, μεγάλη απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια!».

Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών Γιάννης Δάρας ανέφερε: «Θα τον θυμομαστε με μεγαλη αγαπη. Θερμα συλλυπητηρια στην οικογενεια του».

Ο τέως διευθυντής της ΕΡΑ Σπορ Τάσος Επιτρόπου ανέφερε: «Ένας κύριος έφυγε από κοντά μας. Καλό ταξίδι, Παναγιώτη Συρόπουλε…»

Ο διευθυντής του Aplha Radio στην Αθήνα και πρώην στέλεχος της ΕΡΤ Αντώνης Αντωνόπουλος έγραψε: «ΣΟΚ .”Έφυγε”ένα κόσμημα της βόρειας Ελλάδας.Ο Παναγιώτης Συρόπουλος συνάδελφος και φίλος. Απο τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα στο χώρο. Ψυχουλα Αγνή. Συλλυπητηρια στην οικογένεια του».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέας Δημάτος έγραψε: «Αν είναι δυνατόν… Καλό παράδεισο για ένα από τα καλύτερα παιδιά!».

Ο Δημήτρης Κανελάκης από τη Θεσσαλονίκη έγραψε: «Νιώθω σοκαρισμένος. Πίστευα ότι όλα πήγαν καλά με την επέμβαση. Αδυνατώ να το πιστέψω ότι ο Παναγιώτης… έφυγε.Δεν έχω λόγια. Έφυγε ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους στην ελληνική Περιφέρεια.Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Πάνος Μπλέτσος από την ΕΡΤ3 έγραψε: «Δεν το χωράει ο νους μου, πριν από λίγες μέρες τα λέγαμε στο γήπεδο… Απ’ τους πιο καλοσυνάτους και ευγενικούς ανθρώπους που γνώρισα ποτέ, πάντα με την καλή κουβέντα και το χαμόγελο στα χείλη… Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, θα μας λείψει πολύ…».

Ο Ακης Ιωακειμογλου ανέφερε: «Σοκ… πραγματικά! Κρίμα… Συλλυπητήρια στην οικογένειά του». Η Ευγενία Γήτα: «Δεν υπάρχουν λόγια… Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του…». Ο Τάσος Σταμπουλής: «Δύσκολο να το πιστέψουμε. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, πραγματικός κύριος σε όλα του!». Ο Θοδωρής Χατζηπαντελής: «Απ τα καλυτερα παιδια και φιλος… Καλο ταξιδι…»

Ο ανταποκριτής πολλών ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης από τη Νέα Υόρκη έγραψε: «Εχασε την μαχη ο φίλος και συνάδελφος Παναγιώτης Συρόπουλος! Καλό παράδεισο καλέ μου φίλε!»

Ο Βασίλης Αναστασιάδης από τις Σέρρες ανέφερε: «Γιατί Θεέ μου παίρνεις μαζί σου τα καλύτερα παιδιά; Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ο Παναγιώτης Συρόπουλος, ένα από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα στα γήπεδα. Ένας Άνθρωπος με ευγένεια, με ήθος, ταπεινός, φιλικός, σωστός οικογενειάρχης, με παθολογική αγάπη για την δημοσιογραφία και την ομάδα του, τον Α.Ο. Ξάνθη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που περάσαμε μαζί εδώ και τριάντα χρόνια στο γήπεδο της Ξάνθης, τις συμβουλές ζωής που μου έδινε για την ανατροφή και μεγάλωμα των παιδιών που τόσο αγαπούσε και τόσο σωστά με μεγάλωσε. Ο Παναγιώτης ήταν «κόσμημα» για την Ξάνθη, «κόσμημα» για τον χώρο μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης από την Καβάλα έγραψε: «Μεγάλη η απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου – αθλητικού συντάκτη από την Ξάνθη, Παναγιώτη Συρόπουλου. Συμπορευθήκαμε για 15 χρόνια όταν ως συνεργάτες στο Έθνος – Goal – Sentra 103,3 fm – εγώ από την Καβάλα πήγαινα στα Πηγάδια – συνεργαστήκαμε άψογα για την ομάδα της Ξάνθης. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια εκφράζω στην οικογένειά τουΕλαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό παράδεισο φίλε μου Παναγιώτη……και καλή αντάμωση».

Ο Τάσος Πατσίδης επίσης από την Καβάλα έγραψε: «Καλό παράδεισο να έχει . Εξαιρετικός συνάδελφος».

O Βασίλης Στοάκης από την Κομοτηνή σχολίασε: «Παναγιώτη Συροπουλε καλό ταξίδι. Απο ψηλά συνέχισε αυτό που τόσο αγαπάς, τις μεταδόσεις της αγαπημένης σου ομάδας, της Ξάνθης»

Η Βάσω Νούσια από την Αθήνα ανέφερε: «Καλο ταξίδι Παναγιώτη μου, καλέ μου φίλε και συνεργάτη επί σειρά ετών στο Εθνοσπορ… Η απώλεια σου θρήνος στην ψυχή μου.😭😭😭 Έφυγες νωρίς από έναν κόσμο στον οποίο αποτελεσες φωτεινό παράδειγμα ευγένειας, ανθρωπιάς, συναδελφικοτητας… Τι να πρώτογράψει κανείς για σένα… Καλό παράδεισο!».

Ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος ανέφερε: «Μικραίνουμε σε αριθμό, σε ήθος και αξιοπρέπεια όταν χάνονται από την ζωή και την κοινωνία τόσο ακέραιοι άνθρωποι».

Ο Δημήτρης Δραγώγιας από τη Θεσσαλονίκη έγραψε: «Συγκλονίστηκα! Από τους ευγενέστερους και συνεπέστερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει με ήθος και ευπρέπεια! Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους! Κρίμα, κρίμα»

Η Βάσω Μώραλη έγραψε: «Έφυγε” ο καλός μας Παναγιώτης, τόσο νωρίς, τόσο άδικα! Δεν τα κατάφερε τελικά σ’ αυτή την ολιγοήμερη σκληρή μάχη… Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα του κι ας δώσει κουράγιο στους πολυαγαπημενους του!.Ο γλυκύτατος και ευγενεστατος συνάδελφος μας, ο ευπατρίδης της Ξάνθης! Μόνο καλά λόγια του αξίζουν ως αποχαιρετισμός. Άνθρωπος φύσει ευγενής, καλοψυχος, με έγνοια ειλικρινή για τους άλλους, με γνήσια αγάπη για τη Δημοσιογραφία και τον Αθλητισμό, με ΗΘΟΣ! Τεράστια η απώλεια και για την κατά σάρκα οικογένειά του και για τη δημοσιογραφική μας οικογένεια και για την Ξάνθη! Ανάθεμα στην επιδημία, που δεν μας επιτρέπεται να πάμε από κοντά να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει! Συλλυπουμαι βαθύτατα τους δικούς του ανθρώπους που τον χάνουν από κοντά τους τόσο πρόωρα. Θα λείψει αφάνταστα σε όλους μας!».

Και πολλά πολλά άλλα σχόλια. Το facebook έχει κατακλυστεί από αποχαιρετιστήρια μηνύματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Η απώλεια μεγάλη και αδύνατο ακόμα και ένα 24ωρο μετά να την συνειδητοποιήσεις…