Με τον «χρυσό» σκόρερ Αχμέντ Χασάν γιόρτασε στα αποδυτήρια την πρόκριση του Ολυμπιακού ο «Τόρο»

Σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε ο Βασίλης Τοροσίδης και όλος ο Ολυμπιακός στους «16» του Europa League, με το γκολ του Αιγύπτιου φορ Αχμέντ Χασάν, μου μείωσε σε 2-1 στο 88′ και χάρισε την πρόκριση στους Πειραιώτες με το 4-2 του πρώτου αγώνα και το συνολικό 5-4 στα δύο παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ολλανδία για… τρία αποτελέσματα, καθώς χριεαζόταν είτε νίκη, είτε ισοπαλία, είτε ακόμα και ήττα με διαφορά ενός τέρματος για να πάρει την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι ήθελα όσο τίποτα άλλο το γρήγορο γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι και τον βρήκαν με τον Ζαχάβι, ο οποίος στο 23′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πάτησε με δύναμη και με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με τον Σα να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα.

Οι Ολλανδοί κατάφεραν να πάρουν σκορ πρόκρισης πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, με τον Ζαχάβι και πάλι με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Σα γράφοντας το 2-0. Ο Ζαχάβι πέτυχε το τέταρτό του γκολ στα δύο παιχνίδια, αφού είχε σκοράρει και τα δύο τέρματα στο Φάληρο.

Στο β’ ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν αναγκασμένος να αλλάξει την κατάσταση και έβαλε στην ανάπαυλα τους Φορτούνη και Μασούρα στις θέσεις των Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη, γυρίζοντας το σχήμα από 4-3-3 σε 4-3-2-1.

Στο 49′ οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ που θα τους έφερνε σε σκορ πρόκρισης αλλά το σουτ του Καμαρά πέτυχε το δοκάρι. Εκτοτε και για ένα μισάωρο, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν άλλη καλή στιγμή μέχρι το 79′, μέχρι ο Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δοκάρι, το δεύτερο για τον Ολυμπιακό στο ματς, ενώ και οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι στο 85′ με τον Μάλεν.

Στο τέλος ήρθε η απόλυτη λύτρωση. Στο 87′ ο Φορτούνης σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, ο Μβογκό απέκρουσε προσωρινά και ο Χασάν, που είχε περάσει στο ματς λίγο πριν, πήρε το ριμπάουντ και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στέλνοντας τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί του ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη όπως ήταν φυσικό και επόμενο, καθώς και όλης της αποστολής του Ολυμπιακού.

Αύριο είναι η κλήρωση στην οποία οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν την επόμενη αντίπαλό τους για την φάση των «16» του UEFA Europa League.