Ανησυχία στην Τουρκία γιατί «η Ελλάδα στήνει ραντάρ στον Έβρο εμβέλειας 15χλμ» σύμφωνα με το CNN Turk

Όπως αναφέρουν τουρκικά ρεπορτάζ η Ελλάδα στήνει ένα ραντάρ στον Έβρο το οποίο θα έχει ικανότητα να βλέπει έως και 15 χιλιόμετρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Το CNN Turk είχε ειδικό «αφιέρωμα» για το θέμα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον δημοσιογράφο ν’ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως: «Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να στήσει ένα σύστημα καμερών και ραντάρ εμβέλειας 15 χλμ. Την χρηματοδότηση του συστήματος διασφαλίζει η ΕΕ. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό να παρακολουθεί την τουρκική πλευρά των συνόρων, θα στήσει στα σύνορα του Έβρου σύστημα καμερών και ραντάρ εμβέλειας 15 χλμ».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστήριξε πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την αντιμετώπιση προσφυγικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Ελλάδα. «Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται ενάντια σε ένα πιθανό προσφυγικό ρεύμα, κάμερες και ραντάρ που παραγγέλθηκαν σε ελληνική εταιρεία το φθινόπωρο του 2019, σύμφωνα με την σύμβαση, θα έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα του Έβρου ως το τέλος του Μαΐου. Τμήμα αυτού του εξοπλισμού, θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά σε βάθος 15 χλμ μέσα στην Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το μπετόν όπου θα στηθούν οι μεταλλικοί στύλοι στους οποίους θα τοποθετηθούν τα 11 ραντάρ και οι κάμερες».

Πηγή: https://www.evros24.gr/