Kόντρα στον Άρη Αβάτου το ρεκόρ του Πέδρο Μαρτίνς με τους πιο πολλούς Έλληνες στην 11άδα του Ολυμπιακού

Μπορεί λόγω του ρόστερ να σπανίζει η παρουσία πολλών Ελλήνων στην 11άδα του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού Πέντρο Μάρτινς αρέσκεται να χρησιμοποιεί και να δουλεύει με τους Έλληνες παίχτες της ομάδας.

Σύμφωνα με την έρευνα του gazzetta με αφορμή το πως παρατάχθηκε η ομάδα του στο ντέρμπι με τον Άρη, στην φετινή σεζόν θα βρούμε ματς με πέντε Έλληνες στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών. Στο 2-1 με τον Άρη στο Κύπελλο στο βασικό σχήμα ήταν οι Τζολάκης, Σωκράτης, Χολέμπας, Μπουχαλάκης και Βρουσάι. Στο 0-3 με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο βασικοί ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης και Βρουσάι. Στο 1-1 με τον Άρη είχαμε βασικούς τους Σωκράτη, Ανδρούτσο, Χολέμπας, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Μασούρα και Βρουσάι.

Με τον Μαρτίνς όμως στον πάγκο του Ολυμπιακού υπάρχει και πιο… ελληνική 11άδα. Συγκεκριμένα, πάντα σύμφωνα με το σχετικο αφιέρωμα του gazzetta, το 2018 στο ματς με τον Άρη Αβάτου για το Κύπελλο που είχε κερδίσει με 1-2 ο Ολυμπιακός είχαν ξεκινήσει βασικοί 9 Έλληνες. Ήταν οι Χουτεσιώτης, Γιάννης Μασούρας, Νικολάου, Μαρτίνης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Βοϊλης, Μάνος και ο ξανθιώτης Γιώργος Ξενιτίδης που ειχε κάνει τότε το ντεμπούτο του.

Το 2018 υπήρχε και ματς με την Παναχαϊκή με έξι Έλληνες βασικούς στο Κύπελλο. Συγκεκριμένα ήταν οι Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μάνος και ο ξανθιώτης νυν τεχνικός διευθυντής Βασίλης Τοροσίδης