Κατάληψη από φοιτητές στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο

Από σήμερα Τρίτη 23/02 σε εξέλιξη βρίσκεται κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης από τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής.

Αφορμή για αυτήν την ενέργεια των φοιτητών στάθηκαν τα επεισόδια που συνέβησαν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και φοιτητών.

Στον «Χ» μίλησε ο Ιάσονας Χατζηγεωργίου μέλος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ) για αυτήν την κινητοποίηση. «Έχει υπάρξει πανελλαδικό κάλεσμα στα πλαίσια αλληλεγγύης των συλληφθέντων και καταδίκης της εισβολής των ΜΑΤ στην ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών. Έτσι και εδώ στην Κομοτηνή έγινε κατάληψη. Στα αιτήματά τους είναι να αφεθούν ελεύθεροι άμεσοι οι συλληφθέντες και φυσικά να δείξουμε την αλληλεγγύη μας», είπε ο κ. Χατζηγεωργίου και τόνισε ότι μέσα στα αιτήματά τους είναι και το άνοιγμα των σχολών.

Πάντως, υπήρξε επαφή μεταξύ των φοιτητών σήμερα το πρωί και του πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη. «Συνομιλήσαμε και του ζητήσαμε το πρυτανικό συμβούλιο να καταδικάσει την χθεσινή επίθεση και να μην σωπάσει. Η στάση του ήταν πολύ χλιαρή, αλλά δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματά μας», επισήμανε ο κ. Χατζηγεωργίου. Την Πέμπτη 25/02 έχει υπάρξει κάλεσμα για πορεία στις 12:00 στο κέντρο της Κομοτηνής.