Έπιασε τα 200 στην «φιλόξενη» φέτος Αθήνα ο Άκης Μάντζιος

Ένα προσωπικό αλλά και ένα συλλογικό ρεκόρ έσπασε ως προπονητής του Άρη ο πρώην τεχνικός του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος.

Πιο συγκεκριμένα, ο 51χρονος τεχνικός τους Άρη στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό συμπλήρωσε 200 αγώνες στην Α’ Εθνική/Super League ως προπονητής ομάδων της κατηγορίας, 42 εκ των οποίων στον πάγκο του Πανθρακικού. «Μοιραία» μάλιστα συμπλήρωσε τα 200 ματς κόντρα στον ίδιο αντίπαλο με τον οποίο είχε κάνει ντεμπούτο ως (υπηρεσιακός) τεχνικός σον πάγκο του Πανιωνιού.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως για πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα κατάφερε να μη χάσει σε αγώνα Super League από τον Ολυμπιακό, σπάζοντας το αρνητικό σερί 14 συνεχόμενων ηττών. (Απέσπασε βεβαίως ακόμη μία ισοπαλία έναντι των «ερυθρόλευκων» όντας στο πάγκο της Λαμίας, αλλά σε αγώνα Κυπέλλου).

Ρεκόρ ωστόσο έπιασε και η ομάδα του Άρη με τον Μάντζιο στην τεχνική ηγεσία. Πιο συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς για πρώτη φορά από καταβολής Α’ Εθνικής/Super League κατάφερε να κλείσει αήττητος τις επισκέψεις του στο Λεκανοπέδιο για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα δεν έχασε για πρώτη φορά από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, νικώντας μάλιστα δύο φορές στο ΟΑΚΑ τους δύο πρώτους.

Αναλυτικά, οι φετινοί αγώνες του Άρη επί Αθηναϊκού εδάφους:

Παναθηναϊκός – Άρης 0-1
Ατρόμητος – Άρης 2-2
Απόλλων – Άρης 0-1
ΑΕΚ – Άρης 0-2
Ολυμπιακός – Άρης 1-1