Super League: Ο Ιωαννίδης απείλησε αλλά ο Παναθηναϊκός ήττηθηκε στο Αγρίνιο

Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, παίρνονταςσημαντική βαθμολογική «ανάσα».

Βασικός στην αιχμή της επίθεσης ξεκίνησε για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ο νεαρός Κομοτηναίος επιθετικός Φώτης Ιωαννίδης.

Στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με το πολύ δυνατό σουτ εντός περιοχής του Εντινγκά μόλις στο 6′. Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 16′ με τον Μαουρίσιο, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε στη συνέχεια έπειτα από απόφαση του VAR. Γενικότερα οι «πράσινοι» δεν απείλησαν ιδιαίτερα με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν τον ρυθμό του παιχνιδιού σε χαμηλό τέμπο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» αντέδρασε, πίεσε την αντίπαλη άμυνα και δημιούργησε πολλές κλασικές ευκαιρίες, ο Μελισσάς και το δοκάρι ωστόσο δεν του επέτρεψαν να επιστρέψει στο ματς. Μεταξύ άλλων ο πορτιέρε των «Καναρινιών» αρνήθηκε τρεις φορές το γκολ στον Ιωαννίδη· αρχικά σε σουτ του στο 55′, στο 61′ σε τετ α τετ και ένα λεπτό αργότερα σε κεφαλιά του Έλληνα φορ που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με τη νίκη αυτή ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 17 βαθμούς και προσπέρασε εκ νέου τη Λαμία στη 12η θέση και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Λάρισα ώστε ενα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για την υπόθεση παραμονή.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός σπατάλησε τεράστια ευκαιρία ώστε να πιάσει Άρη και ΑΕΚ στη βαθμολογία και έμεινε στους 41 βαθμούς και την 5η θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στο Αθηναϊκό ντέρμπι την «Ένωση».