Πέθανε ο διάσημος Κροάτης γύπας της Κομοτηνής – Είχε βλήμα από αγριογούρουνο

Ο διάσημος Κροάτης γύπας της Κομοτηνής δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Το εντυπωσιακό πουλί που εδώ και κάποιο καιρό βρισκόταν στον νομό Ροδόπης –και συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι- πέθανε. 

Είχε στο έντερο του βλήμα το οποίο βρισκόταν μέσα σε αγριογούρουνο. Να θυμίσουμε ότι φιλοξενούνταν σε κτηνιατρείο της πόλης το τελευταίο διάστημα.

Η Ξανθίππη Παρασκευά μέλος της Οικολογική Ομάδας Ροδόπης μιλώντας αποκλειστικά στον «Χ» πληροφόρησε. «Η κτηνίατρος έκανε ακτινογραφίες. Στο σώμα του ζώου και υπήρχε βλήμα από αγριογούρουνο στο σώμα του.
Αρχικά υποθέσαμε ότι πυροβολήθηκε ο γύπας. Τον στείλαμε λοιπόν για νεκροψία στην Θεσσαλονίκη και το βλήμα βρέθηκε στο έντερο του πουλιού. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο γύπας τράφηκε με κάποιο ψόφιο αγριογούρουνο και μαζί με την σάρκα κατάπιε και το βλήμα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Βέβαια ακόμα βρισκόμαστε σε αναμονή για την επίσημη γνωμάτευση μήπως ο θάνατος του πουλιού οφείλεται και σε άλλα αίτια. «Σίγουρα αυτό το βλήμα που βρέθηκε στο έντερο του, του δημιούργησε πρόβλημα» συμπλήρωσε η κα. Παρασκευά.

Πηγή: https://www.xronos.gr/