Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το παρατεταμένο λουκέτο στα γυμναστήρια του Έβρου

Σε κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης-Επενδύσεων, Οικονομικών, Υγείας, Πολιτισμού- Αθλητισμού, & Προστασίας του Πολίτη (Γ.Γ Πολ. Προστασίας) προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μέσω της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς διαβίβασε την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών, αμιγών Γυμναστηρίων Ν.Έβρου ”Ο Άγιος Νεκτάριος” αναφορικά με την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης του πληττόμενου, από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, κλάδου.

Με αυτή προτείνουν δέσμη μέτρων, προκειμένου ως ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του Έβρου (17 επιχειρήσεις με 40 περίπου εργαζομένους) αλλά και πανελλαδικά (2.500 επιχειρήσεις με 45.000 εργαζομένους), να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές ζημίες που έχει επιφέρει η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας τους λόγω πανδημίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :

ΠΡΟΣ : 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ)

ΘΕΜΑ : ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ!!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίου Έβρου “Ο Άγιος Νεκτάριος”, αναφορικά με τις αρνητικές προεκτάσεις της υγειονομικής κρίσης στον εν λόγω κλάδο.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αναστολής λειτουργίας των αμιγών γυμναστηρίων πανελλαδικά, έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημία με αποτέλεσμα να χρήζουν πρόσθετης κρατικής οικονομικής στήριξης.

Ο σύλλογος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα στήριξης τα οποία θεωρεί απαραίτητα για την επιβίωση των ως άνω επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα η επιμήκυνση του μέτρου της επιδότησης ενοικίου μέχρι τον προσεχή Αύγουστο, η ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ και στους ιδιοκτήτες κ.ά.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι η υπό όρους λειτουργία των αμιγών γυμναστηρίων είναι καθολικό αίτημα των ασκουμένων πολιτών, οι οποίοι αναζητούν την ψυχοσωματική ισορροπία κι εκτόνωση μέσα από την άσκηση.

Αναλυτικά η Επιστολή :

ΠΡΟΣ:

Bουλευτή Έβρου Αν.Δημοσχάκη

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στο Νομό μας (17 επιχειρήσεις με 40 περίπου εργαζομένους) έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω υγειονομικής κρίσης, η οποία ήρθε σε συνέχεια μιας δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Τα οικονομικά βάρη 2.500 γυμναστηρίων σε όλη την επικράτεια (που στο σύνολό τους απασχολούν περίπου 45.000 εργαζομένους) είναι δυσβάσταχτα.

Ως γνωστόν οι επιχειρήσεις μας έκλεισαν πρώτες στο πλαίσιο των μέτρων κατά της υγειονομικής κρίσης κι ανοίγουν τελευταίες.

Η Κυβέρνηση έχει λάβει ορισμένα μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων, ωστόσο τα υφιστάμενα τρέχοντα έξοδα (κόστος ηλεκτροδότησης/ύδρευσης κλπ) καθιστούν την επιβίωσή μας δυσχερή.

Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να καταστούν λειτουργικές μετά το πέρας της πανδημίας, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση όπως:

  • Μηδενικά ενοίκια έως και το μήνα Αύγουστο.
  • Ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής.
  • Κλαδικό πρόγραμμα στήριξης μέσω του ΕΣΠΑ.
  • Καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ και στους ιδιοκτήτες πέρα των εργαζομένων.
  • Έναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων το συντομότερο δυνατόν, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα αφού αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ποσοστά μεταδοτικότητας 0,78 στις 100.000 επισκέψεις.

Οι πελάτες μας ζητούν επιτακτικά να λειτουργήσουμε ξανά, επιζητώντας εναγωνίως τα οφέλη του αθλητισμού, ακόμα και υπό αυστηρότερα μέτρα προστασίας.

Η άσκηση, πάντα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την ψυχοσωματική υγεία, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Έβρου «Ο Άγιος Νεκτάριος”