Δυνατότητα στα ΔΣ των ΕΠΣ και των ΕΣΠΕΘΡ-ΕΚΑΣΑΜΑΘ να αποφασίσουν οριστική διακοπή ή τρόπο συνέχισης

Την δυνατότητα τροποποίησης των προκηρύξεων με άμεση ισχύ από τα ΔΣ των διοργανωτριών και χωρίς να απαιτείται Γενική Συνέλευση προτίθεται να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.

Επιβεβαιώνεται ότι η διοργανώτρια έχει την αποκλειστική ευθύνη της εξέλιξης των πρωταθλημάτων.

Με το Άρθρο 24 “Δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ”, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε διοργανώτρια αρχή, απλά με αυξημένη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της (όχι Συνέλευσης μελών της) να αποφασίσει η ίδια για το πως θα ολοκληρωθεί κάθε πρωτάθλημα και γενικότερα ποιά θα είναι η κατάληξη του.

Ως διοργανώτριες αρχές είναι η SL1 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, οι Ενωση SL2-FL για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα, η ΕΠΟ στην Γ’ Εθνική, οι ΕΠΣ για κάθε τοπικό πρωτάθλημα (ΕΠΣ Έβρου για Εβρο, ΕΠΣ Θράκης για Ροδόπη, ΕΠΣ Ξάνθης για Ξάνθη), η ΕΣΑΠ για την Volley League Ανδρών, η ΕΟΠΕ για Volley League Γυναικών, Pre League Ανδρών και Γυναικών, Α2 Ανδρών και Γυναικών, η ΕΣΠΕΘΡ για το τοπικό πρωτάθλημα βόλεϊ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο ΕΣΑΚΕ για την Basket League, η ΕΟΚ για τα άλλα εθνικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, η ΕΚΑΣΑΜΑΘ για το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ στην ΑΜ-Θ κλπ.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται εκεί στο άρθρο 24 «ειδικώς για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης και ιδίως των απαγορεύσεων που θεσπίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 101Δ και την παρ. 3 του άρθρου 131 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των προκηρύξεων διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων (ομαδικών, ατομικών, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού)».

Οι τροποποιήσεις της παρ. 1, γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία τριών τετάρτων (3/4) του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της διοργανώτριας αρχής, κατά περίπτωση, και δεν εγκρίνονται ούτε επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης.