Super League: Με κραταιό Λοντίγκιν ο ΠΑΣ έκανε τεράστιο βήμα παραμονής και έβαλε σε μπελάδες τον ΟΦΗ του βασικού Στάρτζεον

Για τα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Super League 1 ο ΠΑΣ Γιάννινα επίκρατησε με 1-0 του ΟΦΗ στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Βασικός κάτω από τα γκολπόστ του ΠΑΣ βρέθηκε ο Ελληνορώσος πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος από τη στιγμή που υπέγραψε με τους Γιαννιώτες έχει υπερασπιστεί την εστία τους σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος. Από πλευράς ΟΦΗ βασικός στο αρχικό σχήμα του Γιώργου Σιμού στα δεξιά της επίθεσης ξεκίνησε ο Πορτογάλος πρώην εξτρέμ του ΑΟΞ Φάμπιο Στάρτζεον, ενώ στον πάγκο έμεινε ο πρώην επιθετικός του ΑΟΞ Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 4′ με την κεφαλιά του Παμλίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να σπαταλά ευκαιρίες με Καρτάλη και Λεό· ενώ στο 22′ στη σημαντικότερη στιγμη του ΟΦΗ στο παιχνίδι ο Λοντίγκιν αρνήθηκε την ισοφάριση σε κεφαλιά του Διαμαντή.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό και τις φάσεις του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΣ να διαχειρίζεται με ευκολία το προβάδισμα του, ενώ ο ΟΦΗ παρότι κρατούσε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του δε δημιούργησε κάποια αξιοσημείωτη απειλή προς την εστία του Λοντίγκιν.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 24 βαθμούς και προσπέρασε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην 9η θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Λαμία. Αντίθετα ο ΟΦΗ που συνεχίζει την καθοδική πορεία του με μόλις 2 βαθμούς στα τελευταία 9 παιχνίδια βρίσκεται στην 11η θέση με 19 βαθμούς.