Πιάσαμε 39άρι για το Τόκυο! Ανάμεσά τους Κορακάκη, Παπαχρήστου, Καγιαλής, Κοκκαλάνης, Χρήστου! Όλα τα ονόματα

Με την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών στην τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο προστίθενται άλλα 12 άτομα στην ελληνική αποστολή που θα λάβει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Φτάνουμε έτσι τα 39 άτομα. Έως και το απόγευμα του Σαββάτου 27 αθλητές και αθλήτριες είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Το πόλο έγινε το πρώτο ομαδικό σπορ που επιτυγχάνει την παρουσία του, ενώ θα την διεκδικήσει ακόμα η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των ανδρών και το ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής. Θέση έχει εξασφαλίσει και η 4×100 μέτρα ελεύθερο ανδρών στην κολύμβηση.

Στα ατομικά αθλήματα, η κατάσταση έχει δυσκολέψει, κυρίως λόγω των δυσκολιών που προκαλεί η πανδημία στους διοργανωτές αγώνων, για τους οποίους προετοιμάζονται οι αθλητές με στόχο το όριο – πρόκρισης. Ανά πάσα στιγμή ο αγώνας μπορεί να… τιναχθεί στον αέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βασική ελπίδα συμμετοχής από την Θράκη, τον Κομοτηναίο Κώστα Μπανιώτη.

Πρόκριση μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη, ο ιστιοπλόος Παύλος Καγιαλής που έχει ρίζες από την Ξάνθη, ο επίσης ιστιοπλόος Βύρωνας Κοκκαλάνης η σύζυγος του οποίου κατάγεται από την Κομοτηνή, η Δραμινή ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, ο κολυμβητής Απόστολος Χρήστου που προετοιμάζεται συχνά στην Αλεξανδρούπολη αλλά και η παλαιστής Μαρία Πρεβολαράκη που συχνά πραγματοποιεί μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά η λίστα με τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που προκριθεί έως σήμερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, οι οποίοι (αν δεν έχουμε νέα απρόοπτα) θα διεξαχθούν το καλοκαίρι… του 2021 στο Τόκυο της Ιαπωνίας:

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Εθνική Ομάδα Ανδρών (12 άτομα)

ΣΤΙΒΟΣ
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Ελένη Πόλακ (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20.000μ. βάδην), Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Απόστολος Χρήστου (100μ ύπτιο), Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ ελεύθερο), Ανδρέας Βαζαΐος (200μ. μικτή ατομική), Απόστολος Παπαστάμος (200μ. και 400μ. μικτή), Κώστας Εγγλεζάκης (800μ. ελεύθερο), Άννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα), 4×100μ ελεύθερο ανδρών

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ
Μαρία Μπόζη-Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (470 γυναικών), Κατερίνα Δίβαρη (RSX), Βασιλεία Καραχάλιου (Λέιζερ Ράντιαλ), Βύρων Κοκκαλάνης (RSX), Παναγιώτης Μάντης- Παύλος Καγιαλής (470 ανδρών), Γιάννης Μιτάκης (ΦΙΝ) [Sτην ιστιοπλοΐα οι προκρίσεις δεν είναι ονομαστικές, αλλά είναι για την χώρα και ακολουθούν εσωτερικά κριτήρια, εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της Κατερίνας Δίβαρη]

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (δρόμος-αγώνισμα αντοχής), Χρήστος Βολικάκης (ποδηλασία πίστας-Ομνιουμ)

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Μαρία Κυρίδου– Χριστίνα Μπούρμπου (δίκωπος άνευ πηδαλιούχου)

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Άννα Κορακάκη (10μ. αεροβόλο πιστόλι, 25μ. αεροβόλο πιστόλι), Νίκος Μαυρομάτης (σκητ),

ΠΑΛΗ
Μαρία Πρεβολαράκη (53κ.)

ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΤΕΝΙΣ
Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκαρη

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

ΜΠΑΣΚΕΤ:
Εθνική Ομάδα Ανδρών

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Θόδωρος Ιακωβίδης

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Λευτέρης Πετρούνιας
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ:
Ομαδικό: Ανσάμπλ
Ατομικό: Ελένη Κελαϊδίτη

ΣΤΙΒΟΣ: Κώστας Φιλιππίδης, Μαρία Μπελιμπασάκη, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Μιχάλης Αναστασάκης, Κώστας Δουβαλίδης, Χρύσα Αναγνωστοπούλου, Τατιάνα Γκούσιν, Κώστας Μπανιώτης, Νίκος Σκαρβέλης, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Ελίνα Τζένγκο, Χρήστος Φρατζεσκάκης, Ελένη Πόλακ, Γκλορια Πριβιλέτζιο [προκρίσεις μέσω ορίων ή, παγκόσμιας κατάταξης]

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Νόρα Δράκου, Οδυσσέας Μελαδίνης, Νικολέτα Παυλοπούλου, Δημήτρης Νέγρης, Στέφανος Δημητριάδης
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Κέλλυ Αραούζου, Θανάσης Κυνηγάκης

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Πιθανή πρόκριση για δύο πληρώματα ακόμη

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
Από δύο έως τέσσερα άτομα διεκδικούν πρόκριση

ΤΖΟΥΝΤΟ
Πιθανότατα θα έχουμε διπλή εκπροσώπηση από Ντανατσίδη, Τελτσίδου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου και ίσως το ομαδικό

ΚΑΡΑΤΕ
Έλενα Χατζηλιάδου

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Θάνος Μόλβαλης, Θάνος Τσιρίκος

ΠΑΛΗ
Γιώργος Πηλίδης

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ευαγγελία Ψάρρα

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ
Πένυ Καραγκούνη – Βίκυ Αρβανίτη

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Δώρα Γκουντούρα