Mε απίστευτη ΓΚΟΛΑΡΑ ο Τάτος έσωσε την απογοητευτική Ξάνθη και της χάρισε το τρίποντο κόντρα στον ουραγό ΟΦΙ

Με ένα απίστευτο σουτ από τα 25 μέτρα την ώρα που ο ΑΟΞ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ο Ανδρέας Τάτος κατάφερε να αποτρέψει ένα ακόμα στραπάτσο για την Ξάνθη και χάρισε στον ΑΟΞ το τρίποντο απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας ΟΦ Ιεράπετρας.

Η ομάδα της Θράκης παρουσιάστηκε για ακόμα ένα παιχνίδι νωθρή και χωρίς ενέργεια, δέχτηκε για πρώτη φορά τέρμα στην έδρα της (με πέναλτι του Βογιατζή) και βρέθηκε κατάματα με ένα ακόμα στραβοπάτημα, αν και προηγήθηκε με τον Σιατραβάνη αλλά λυτρώθηκε στο τέλος. Έντονες διαμαρτυρίες από την ομάδα της Ξάνθης για τις αποφάσεις του κ. Παρχαρίδη.

Το πρώτο 20λεπτο ήταν περισσότερο αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τις τοποθετήσεις τους με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κυλήσει σε χαμηλό τέμπο.

Στην πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, καθώς στο 24′, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ήταν για λίγο με παίκτη παραπάνω, ο Πέτροβιτς σέντραρε από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο αποδέκτης Καπνίδης έκανε το γύρισμα προς τον Σιατραβάνη ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος του ημίχρονου, καθώς στο 39′ ο διαιτητής Παρχαρίδης υπόδειξε πέναλτι υπέρ του ΟΦΙ για ανατροπή στην περιοχή του ΑΟΞ. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Βογιατζής ο οποίος νίκησε τον Ίτσο ένα λεπτό αργότερα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ΑΟΞ μπήκε πιο αποφασισμένος στο γήπεδο και πίεσε περισσότερο την άμυνα της Ιεράπετρας. Στο 47′ ο Σρόιγεν έχασε τρομερή ευκαιρία ώστε να βάλει και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ, καθώς με ωραία κίνηση πέρασε και τον Αθανασοπούλο το πλασέ ωστόσο που επιχείρησε από πλάγια θέση σε κενό τέρμα απομακρύνθηκε ακριβώς πάνω στη γραμμή από την άμυνα.

Η υπεροχή αυτή ωστόσο δεν είχε διάρκεια, ο ΟΦ Ιεράπετρας ισορρόπησε και πήγε το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο, χωρίς ουσιαστικά κάποια απειλή στις δύο εστίες. Αξιοσημείωτη βεβαίως είναι η φάση του 55′ όπου ο Γκίνη, παρά το γεγονός πως έβγαινε με καλές προϋποθέσεις για αντεπίθεση από τα δεξιά, πέταξε την μπάλα εκτός καθώς ο Βέρκερ βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, σε μία κίνηση που χειροκροτήθηκε από τον λιγοστό κόσμο στο γήπεδο των Πηγαδίων.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 79′ καθώς ο Δραμινός διαιτητής Παρχαρίδης, σε ένα σφύριγμα που εξάντλησε όλη τη αυστήροτητά του, έδειξε δεύτερη κίτρινη και απέβαλε τον Έμπερτ για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου, δημιουργώντας έντονα παράπονα στον πάγκο της Ξάνθης.

Παρά τον παίκτη λιγότερο ωστόσο ο ΑΟΞ βρήκε τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα και αφού αρχικά απείλησε στο 83′ με τον Μυστακίδη, στο 84′ ο Ανδρέας Τάτος με απίθανο γυριστό σουτ από τα 25 μέτρα εξουδετέρωσε τον Αθανασόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, λυτρώνοντας την ομάδα του από μία ακόμη πιθανή γκέλα.

ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Ίτσο, Πέτροβιτς, Kέβιν, Τ. Παπάζογλου (7′ λ. τρ. Τζούρμαν) Βέρκερ, Μπριλάντε, Έμπερτ, Σιατραβάνης (86′ Θυμιάνης), Σρόιγεν (66′ Ντίνας), Τάτος (86′ Βόλτερς), Καπνίδης (66′ Μυστακίδης).

Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Τίμος Καβακάς): Αθανασόπουλος, Τεγούσης, Χιντζίδης (72′ Αρναούτογλου), Χατζητερζόγλου, Μασουέρο, Λεμονής, Βογιατζής, Μπαράτα, Γκίνη (25′ λ. τρ. Πριόνας), Ντάλα Κόστα (64′ Aποστολίδης), Κούστα.