Γ’ Εθνική: Οι απορίες των ομάδων του 1ου Ομίλου ενόψει της επανέναρξης

Μάλλον προς έκπληξη των περισσοτέρων, δόθηκε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Γ Εθνικής.

Ωστόσο μαζί με το αίσθημα της χαράς για την επιστροφή αυτή, που είναι βασικό βήμα για έναρξη και του πρωταθληματος σε περίπου ένα με ενάμισι μήνα, δημιουργούνται προβληματισμοί στους ανθρώπους των ομάδων, καθώς δεν έχουν πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που έχουν, έτσι ώστε ανάλογα να… πράξουν.

Μπορεί να χαρακτηρίζεται θετική εξέλιξη η επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων, όμως για να μπορέσει αυτό να λειτουργήσει θετικά και για τις ομάδες, θα πρέπει να έχουν ένα ξεκάθαρο πλάνο! Πλάνο που τουλάχιστον στη παρούσα φάση δεν δείχνει να υπάρχει, για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν σειρά ερωτημάτων.

Οπως αποκάλυψε πρόσφατα ο πρόεδρος του Αετού Οφρυνίου, η πλειοψηφία των παραγόντων των ομάδων του 1ου Ομίλου είναι αντίθετοι στην επανέναρξη εδώ που έφτασαν τα πράγματα. Μπορεί το πράσινο φως να άναψε, αλλά υπάρχει μεγάλη σειρά ζητημάτων που πρέπει να λυθούν, αφού αυτό άναψε υπό προϋποθέσεις.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ που είναι υποχρεωμένες να κάνουν οι ομάδες για να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Είχε ακουστεί ότι θα αναλάβει το κόστος η πολιτεία αλλά οι παράγοντες δεν έχουν τέτοια ενημέρωση. Ωστόσο η προϋπόθεση αυτή είναι απαραίτητη για να αρχίσουν έστω προπονήσεις.

Πέραν του κόστους ωστόσο για τα τεστ, περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν αλλες διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα η μείωση των εξόδων διαιτησίας αλλά και των εξόδων για τιμωρίες από κάρτες.

Κυρίως όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει η προκήρυξη με την οποία θα γίνουν οι αγώνες και οι τυχόν τροποποιήσεις σε αυτήν, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι και να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, θα δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί στην ώρα του, ειδικά με δεδομένο ότι στην Γ’ Εθνική μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και ερασιτεχνικές ομάδες που είναι αδύνατο να αγωνίζονται Τετάρτη-Κυριακή. Συνεπως, αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, είναι μονόδρομος η αλλαγή της προκήρυξης και αυτό οφείλει να γίνει άμεσα από την ΕΠΟ