Super League: Με αρχηγούς Μάνταλο και Μουνάφο έμειναν στην ισοπαλία ΑΕΚ και Αστέρας στο ΟΑΚΑ

Ο Αστέρας Τρίπολης του πρώην τεχνικού της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους γηπεδούχους να απαντάνε αλλά να μην αποφεύγουν την εντός έδρας «γκέλα» και τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό μετά το τελικό 2-2, στο πλάισιο της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε βασικό τον αρχηγό και πρώην παίχτη του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο, ενώ για τους γηπεδούχους στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε ο κομοτηναίος αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης και ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας.

Ο εξαιρετικός Αστέρας Τρίπολης για 30 λεπτά όχι απλά κυριαρχούσε απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά την είχε βάλει στα σχοινιά απειλώντας την συνεχόμενα. Κι αν ο Αθανασιάδης έβγαλε τη δυνατή κεφαλιά του Καστάνιο στο 6′, δεν συνέβη το ίδιο στο 15′. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση των αμυντικών της ΑΕΚ, ο Μουνάφο σούταρε και ο Λουίς Φερνάντεθ άλλαξε την πορεία της μπάλας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή κάνοντας το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση του Αστέρα από έξυπνη πάσα του Φερνάντεθ, ο Τιλίκα βγήκε πλάγια απέναντι από τον Αθανασιάδη, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να σώζει την εστία του. Η αδράνεια της κιτρινόμαυρης αμυντικής γραμμής σε ακόμα ένα στημένο, ωστόσο, κόστισε ξανά στην Ένωση. Από την εκτέλεση του κόρνερ του Φερνάντεθ, ο Νεντελτσιάρου έχασε το μαρκάρισμα του Σουάρεθ, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 0-2 για τους Αρκάδες.

 Η ΑΕΚ άρχισε με καλή ανάπτυξη να πατάει περιοχή και να πιέζει φτάνοντας τελικά στη μείωση του σκορ στο 40′. Ο Σιμάνσκι πάσαρε στον Τάνκοβιτς, αυτός τροφοδότησε ξανά τον Πολωνό, ο οποίος με ένα εξαιρετικό πλασέ με φάλτσο έκανε το 1-2 βάζοντας την Ένωση ξανά στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ είχε κλείσει τον Αστέρα στα καρέ του, με τους παίκτες του Ράσταβατς ωστόσο να κλείνουν καλά τους χώρους. Η πίεση της ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη και από μια προσωπική ενέργεια του Γκαρσία ήρθε το 2-2 στο 68′. Ο Λιβάι πέρασε σαν σταματημένο τον αντίπαλό του, έκοψε στην περιοχή για τον Σιμάνσκι, ο οποίος με σουτ βρήκε δίχτυα για την ισοφάριση με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι δύο ομάδες και κυρίως οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαρίες μέχρι την λήξη του παιχνιδιού να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά 2-2 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με την ΑΕΚ να χάνει έδαφος στην μάχη της 2ης θέσης με Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε μόνος του στη 6η θέση, που του δίνει μέχρι στιγμής το τελευταίο εισητήριο των play offs.