Ψήφος εμπιστοσύνης από Ιτσο σε Πόποβιτς: «Μου αρέσει το στυλ του, έχει αποδείξει την αξία του»

Μπορεί ο Τόνι Πόποβιτς να αμφισβητείται από τους φιλάθλους, ωστόσο ο τερματοφύλακας της ομάδας Πολ Ιτσο έδωσε ξεκάθαρα ψήφο εμπιστοσύνης στον συμπατριώτη του κόουτς.

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης της Αυστραλίας στις αρχές της εβδομάδας, πριν το παιχνίδι της Ρόδου και μετά τη νίκη επί των Τρικάλων στον οποίο ήταν ο ήρωας της αναμέτρησης, ο Πολ Ιτσο ανέφερε: «Μου αρέσει το στυλ του Ποπόβιτς – μου ταιριάζει όπως και οι παίκτες που έχουμε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος, για να είμαι ειλικρινής. Είναι αρκετά απαιτητικός προπονητής, αλλά έχει αποδείξει σε κάθε ομάδα της A-League όπου βρέθηκε ότι δημιουργεί ισχυρές ομάδες».

Στην ίδια συνέντευξη , στην οποία ο Πολ Ιτσο αναφέρθηκε και στην πρόταση που είχε από τον Αρη το καλοκαίρι, ανέφερε: «Έψαχνα για μια αλλαγή αν και σε πολλούς φαίνεται λίγο παράξενο να ερχόμαστε εδώ και να παίζουμε στη δεύτερη κατηγορία στην Ελλάδα. Μερικοί άνθρωποι θα το δουν και θα σκεφτούν ότι ίσως είναι λίγο αστείο, αλλά το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό: δεν πηγαίνουμε απλά να παίξουμε ένα παιχνίδι κάθε Κυριακή. Αυτό είναι ένα πλήρες πρωτάθλημα και ένα καλό μέρος για την ανάπτυξή μου, αλλά και τα άλλα αγόρια που έχουν έρθει εδώ από την Αυστραλία (τους συμπαίκτες του Τζος Μπριλάντε, Ματ Τζουρμαν και τα αδέλφια Κριτιάν και Γκαμπριελ Πόποβιτς)», λέει ο Ιτσο.

Προσθέτει ο Αυστραλος τερματοφύλακας με τις ιταλικές ρίζες: «Όταν κοιτάς τη μικρή εικόνα, οι άνθρωποι θα πουν “παίζεις στη δεύτερη κατηγορία”. Όμως η μεγάλη εικόνα είναι να προωθηθείς και να προβληθείς ενάντια σε μεγάλες ομάδες την επόμενη σεζόν. Αυτή είναι μια πολύ ελκυστική προοπτική όταν το σκέφτεσαι. (…) Οι οπαδοί πιστεύουν, και ακόμη και οι άλλες ομάδες γύρω μας, ότι θα επιστρέψουμε κατευθείαν. Σύμφωνα με αυτό που θέλουμε εμείς αλλά και οι οπαδοί μας, ίσως θα έπρεπε να είμαστε λίγο ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα σε σχέση με σήμερα. Αναζητούμε σίγουρα πολύ περισσότερη βελτίωση. Η πίεση είναι τεράστια εδώ. Αλλά είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα και ίσως χρειαζόμαστε εκείνο τον χρόνο για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον λίγο καλύτερα».

Αναφέρει ακόμα στη συνέντευξή του ο Πολ Ιτσο: «Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Όλοι είναι αρκετά δυνατοί και ακόμη και οι ομάδες κοντά στις τελευταίες θέσεις κάνουν τη ζωή πολύ δύσκολη γιατί αγωνίζονται για να παραμείνουν. Δεν υπάρχουν παιχνίδια – περίπατοι εδώ και αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι. (…) Ήθελα να δοκιμάσω αυτό το είδος πίεσης και μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ περισσότερη σε σχέση με την Αυστραλία. Αν χάσεις εδώ σε ένα παιχνίδι δεν είναι σαν “αχ, εντάξει, δεν πειράζει, θα παίξουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα, όλα θα είναι καλά”. Αισθάνεσαι πραγματικά την αξία των πόντων που κερδίζεις εδώ αλλά και εκείνων που χάνεις επίσης. Το κατάλαβα αυτό στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξα όπου θα έπαιρνα ορισμένες φορές το ρίσκο αν ένιωθα άνετα, αλλά με τόσο μεγάλη πίεση, τείνεις να είσαι λίγο πιο προσεκτικός γιατί κάθε απόφαση μπορεί να είναι κοστίσει. Είναι όλα μέρος της πρόκλησης».