Δηλώσεις Μπίλη για τον ερχομό Μπαμπά στον ΠΑΟΚ και την νέα Ξάνθη: «Η προσαρμογή θέλει χρόνο»

Για τη νέα προσπάθεια της Ξάνθης και την κακή εκκίνηση, την εμπειρία της Γκάνας αλλά και τον Ραχμάν Μπαμπά που ήρθε δανεικός από την Τσέλσι στον ΠΑΟΚ μίλησε ο βοηθός προπονητής του Πόποβιτς στον ΑΟΞ, Λεωνίδας Μπίλης, στο Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» 

Ο γνωστός τεχνικός κλήθηκε, με την αφορμή της παρουσίας του στην Γκάνα όπου εργάστηκε πριν μερικά χρόνια, να σκιαγραφήσει το προφίλ του νέου παίκτη του δικεφάλου. Αναλυτικά είπε: «Τον είχα παρακολουθήσει στην εθνική. Είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Δεν είναι τυχαία στην Τσέλσι. Γρήγορος και τεχνίτης. Το ζητούμενο είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται».

Για τη νοοτροπία των Αφρικανών ποδοσφαιριστών ανέφερε: «Οι Γκανέζοι προσαρμόζονται πιο εύκολα στην Ευρώπη για αυτό είναι αρκετοί. Είναι πειθαρχημένοι, αρκετά θρησκευόμενοι και υπάκουοι».

Τέλος, για την Ξάνθη σχολίασε: «Η ομάδα έχει προοπτικές. Είναι θέμα χρόνου να βρει τη θέση που της αρμόζει. Αυτό θα γίνει με σκληρή δουλειά και οργάνωση. Το ρόστερ είναι νέο. Ο προπονητής έχει πάρει Champions League Ασίας. Η προσαρμογή τόσο του προπονητή όσο και των παικτών θέλει χρόνο».