Volley League: Θετικοί στον κορονοϊό πέντε συμπαίκτες του Ανδρεάδη στον ΟΣΦΠ και… σκέψεις αναστολής του πρωταθλήματος

Κρούσματα κορονοϊού εμφανίζουν πλέονη μία μετά την άλλη οι ομάδες στην Α1 Ανδρών Βόλεϊ. Μετά τον Φίλιππο Βέροιας, την Κηφισιά και τον Φοίνικα Σύρου, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να πληγεί από την Covid-19.

Στα τελευταία τεστ που έγιναν στην πειραϊκή ομάδα, μετά τον αγώνα με τον Φοίνικα στο «Μελίνα Μερκούρη» βρέθηκαν επτά κρούσματα, εκ των οποίων οι πέντε είναι αθλητές του συλλόγου. Δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των συμπαικτών του Ανδρέα Ανδρεάδη που νόσησαν, θα προκαλέσει πάντως έκπληξη αν σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Εβρίτης καθώς είχε νοσήσει προ τριμήνου όταν ήταν στον Μίλωνα και λογικά θα έπρεπε να έχει αποκτήσει ανοσία.

Μερικές ημέρες νωρίτερα το ίδιο είχε συμβεί με τον κυκλαδίτικο σύλλογο του Φοίνικα Σύρου και αναβλήθηκε ο αγώνας του με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα είχαν παίξει Φοίνικας- Ολυμπιακός με ό,τι αυτό μπορεί ενδεχομένως να σημαίνει για την διάδοση του ιού. Υπενθυμίζεται ότι στην ομάδα του Ολυμπιακού, όπου τα κρούσματα είναι συνολικά επτά αφού πέραν των πέντε παικτών νόσησαν και δυο μέλη του υπολοιπου τιμ, αγωνίζονται και οι πρώην παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Ριζόπουλος και Νικολά Μιγιαήλοβιτς.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν αναβάλλονται οι προσεχείς αγώνες της πειραϊκής ομάδας με τον Μίλωνα και τον ΠΑΟΚ, ενώ την Παρασκευή θα υποβληθεί σε εξετάσεις και η γυναικεία ομάδα του συλλόγου, επειδή κατά την εισαγωγή της Ιλιόνης Κελεσίδη στο νοσοκομείο, με ρήξη χιαστού, συνοδευόταν από μέλος του τεχνικού επιτελείου που επίσης βρέθηκε θετικό στον ιό.

Οι αθλητές του Ολυμπιακού, αρκετοί από τους οποίους αξίζει να σημειωθεί οτι αγωνίζονταν με… μάσκα στους τελευταίους αγώνες, ήδη τέθηκαν σε καραντίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην ΕΣΑΠ επεξεργάζονται το σενάριο μιας προσωρινής ολιγοήμερης αναστολής του πρωταθλήματος.