Κύπελλο Ελλάδος: Δικαίωση Γαβριηλίδη από το Διαιτητικό της ΕΠΟ για την αλλαγή έδρας στο ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί κανονικά στις 15.00 το μεσημέρι ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό, για το Κύπελλο Ελλάδας

Η προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά της απόφασης της ΕΠΟ να αλλάξει την έδρα και από τα Γιάννινα να στείλει το παιχνίδι στο Αγρίνιο, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία και σύμφωνα με πληροφορίες με ψήφους 4-1.

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε κατά πλειοψηφία την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά της ΕΠΟ για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Διοργανώσεων περί αλλαγής της έδρας διεξαγωγής του εξ αναβολής αγώνα της 7ης φάσης (1η αγωνιστική) του Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση συνιστά ουσιαστικά δικαίωση του Κομοτηναίου προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνου Γαβριηλίδη, που είχε αναλάβει να κάνε τι επικοινωνίες με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη για την αναζήτηση της έδρας. Σε βάρος του είχε καταφερθεί σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρών στην εκδίκαση ήταν ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών, Γιώργος Χριστοβασίλης. «Διαθέτω το τηλέφωνό μου να το ανοίξετε και να δείτε τις συνομιλίες που είχα. Ποτέ τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΠΟ δεν μου ζήτησε τίποτα. Θα πρέπει να πληρώσω 250.000 ευρώ ρήτρα σε χορηγούς. Το Αγρίνιο δεν έχει ξενοδοχείο, ένα είχε και το πρόλαβε ο Παναθηναϊκός. Θα ήξερε προφανώς την απόφαση νωρίτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων, εκνευρισμένος με τα όσα ακούστηκαν από την ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης. 

Ο δικηγόρος της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης ισχυρίστηκε ότι δεν έχει δηλωθεί εναλλακτική έδρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο κι ότι το γήπεδο της Ανατολής που έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα στο πρωτάθλημα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις και είναι μόνο για προπονήσεις. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε χωρίς λόγο, αν είχε δηλωθεί εναλλακτική έδρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν είχε δηλωθεί μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και αυτή που έχει δηλωθεί στο πρωτάθλημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις», ανέφερε.

Ο ΠΑΣ εκπροσωπήθηκε από τη Χρύσα Σεβαστοπούλου, που ισχυρίστηκε ότι η απόφαση πάρθηκε αυθαίρετα, χωρίς να έχει έρθει έγγραφο περί ακαταλληλότητας. «Έγιναν τηλεφωνικές επικοινωνίες, το περιεχόμενο τους διαψεύδουμε. Σίγουρα δεν ζητήθηκε καμία δέσμευση για την κατάλληλότητα του γηπέδου. Θα έπρεπε να στείλει η ΕΠΟ ένα έγγραφο. Αρμόδιος να κρίνει είναι μόνο ο διαιτητής» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκανε ο Παναθηναϊκός. Τελικά, μόνο ο διαιτητής του ΠΑΣ, Δήμος Κοντοδήμος φέρεται να ψήφισε υπέρ της προσφυγής των Ηπειρωτών. Η πρόεδρος Διονυσία Μπιτζούνη και οι άλλοι δύο αρεοπαγίτες Κατσιάνης, Μαργέλου – Μπουλταδάκη απέρριψαν την προσφυγή του ΠΑΣ αν και όπως ειπώθηκε στην εκδίκαση, η απόφαση της ΕΠΟ για αλλαγή της έδρας, όπως έγινε, ήταν «νομικά διάτρητη».

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος, Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη στάθηκε κυρίως στον τρόπο που γράφτηκε η απόφαση και ανακοινώθηκε. «Για να είμαστε σοβαροί, δεν ξέρω αν υπήρχε νομικός στην επιτροπή που πήρε την απόφαση αυτή, ελπίζω να μην υπήρχε. Η απόφαση είναι διάτρητη νομικά, δεν έχει τον (σ.σ. νομικό) λόγο της αλλαγής έδρας. Ελπίζω ότι αυτός που την έγραψε δεν είναι νομικός». «Υπάρχει νομικός στην Επιτροπή;» ρώτησε τον νομικό της ΕΠΟ, Ν. Μπάρτζη που απάντησε αρνητικά.. «Κακώς» σχολίασε η πρόεδρος προσθέτοντας ότι «σε ένα κανονικό δικαστήριο αυτό το χαρτί πιθανότατα δεν θα λαμβανόταν καν υπόψιν». Αξιοσημείωτη ωστόσο σύμφωνα με το sdna ήταν και η ατάκα της: «Εντάξει, μια ώρα από τα Γιάννενα είναι το Αγρίνιο, δεν είναι τίποτα για εσάς».