Europa League: Τέσσερις μιμήθηκαν τον «Τόρο» στο σκοράρισμα απέναντι σε Ολλανδούς και… βήμα πρόκρισης ΟΣΦΠ επί PSV

Σε ένα συναρπαστικό ματς ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Αϊντχόφεν και σε μία εβδομάδα στην Ολλανδία θα επιδιώξει να σφραγίσει την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση και με τα γκολ των Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μασούρα απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα. Και οι τέσσερις μιμήθηκαν τον Ξανθιώτη γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη που στην προηγούμενη κόντρα των ερυθρόλευκων με Ολλανδούς είχε σκοράρει το μοναδικό τέρμα της νίκης των Πειραιωτών.

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Σεπτεμβρίου του 2009. Ο Ολυμπιακός έκανε πρεμιέρα στους ομίλους του Champions League, υποδεχόμενος την Αλκμααρ. Το τελικό αποτέλεσμα έγραψε 1-0. Σκόρερ ο Τοροσίδης στο 79′ στη σέντρα του Ζαϊρί, ενώ στην 11άδα ήταν βασικός κι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Κι οι δύο αυτές σημαντικές προσωπικότητες συνδέουν το τότε με το σήμερα. Ο καθένας από διαφορετικό πόσο. Ο «Τόρο» από το πόστο του γενικού αρχηγού, ενώ ο Αβραάμ είναι εκ των αρχηγών της ομάδας, αλλά δεν ήταν στην αποστολή λόγω τραυματισμού.

Κι οι δύο, λοιπόν, ξέρουν πολύ καλά από τέτοια ματς και φρόντισαν να δώσουν στους συμπαίκτες του τον… αέρα που χρειάζονται για να πάρουν τη νίκη και να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά απολαυστικό. Παρά το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να δεχθεί η ομάδα του δύο εντός έδρας γκολ, ο Ολυμπιακός έδειξε σπουδαία στοιχεία, ειδικά στην επίθεση.

Μόλις στο 9’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ο Μπουχαλάκης έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0. Τα χαμόγελα δεν κράτησαν για πολύ στο κόκκινο στρατόπεδο και στο 14’ οι Ολλανδοί ισοφάρισαν από μία τυχαία φάση. Ο Ζάχαβι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Σα.

Το γκολ έδωσε αέρα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Εμβογκό βγήκε νικητής από το τετ α τετ με τον Λαλά. Εφτά λεπτά αργότερα με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής ο Εμβιλά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στο 40’ μετά από κόρνερ ο Ζάχαβι με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κι έκανε το 2-2.  Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από τον Μπάουμγκαρτλ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και σκόραρε με κοντινό δυνατό σουτ.

Οι συγκινήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν τελειώσει. Ο Καμαρά στο 45+4’ έκλεψε την μπάλα από Μπάουμγκαρτλ έκανε το σουτ, αλλά με αυτοθυσία ο Τέζε έκανε την προβολή κι έσωσε την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Στο 48’ ο Ζάχαβι εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σα.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν καλό ρυθμό δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη ευκαιρία. Μέκρι που στο 83’ οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μασούρα που είχε μπει ως αλλαγή έκανε το 4-2, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές Ελλάδος.