Δικαίωση ΑΕΛ στο Διαιτητικό για την ανάκληση στα δελτία Στοϊνοβιτς και άλλων 10 παικτών της

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε ομόφωνα δεκτή στην ουσία της την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ομοσπονδίας, που είχε ανακαλέσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν από τους «βυσσινί» κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ανάμεσά τους και του Κομοτηναίου Νάση Στοΐνοβιτς.

Η απόφαση είχε ανακοινωθεί Σάββατο, μερικές ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας πρωταθλήματος της ΑΕΛ στη Λαμία, ο οποίος τελικώς δεν διεξήχθη. Πλέον, η ΑΕΛ θα χρησιμοποιήσει την απόφαση ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Σούπερ Λίγκας, αιτούμενη τον εκ νέου ορισμό του αγώνα με το συγκρότημα της Φθιώτιδας για τον β’ γύρο του πρωταθλήματος και ενώ εκκρεμεί και η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων για τον α’ γύρο.

«Όλη η διαδικασία ξεκίνησε από τότε που ανέλαβα δικηγόρος των ΜΜΕ του εφοπλιστή Μαρινάκη (…) και από εκείνη τη στιγμή αντιμετωπίζω ένα ανήθικο πόλεμο σε όλους τους τομείς», κατέθεσε -μεταξύ άλλων- στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

«Αυτή τη στιγμή διερευνάται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ο πρωταγωνιστικός ρόλος μιας εγκληματικής ομάδας, του δεξιού χεριού του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, του Γιάννη Παπαδόπουλου. Μόλις άρχισε να γίνεται η έρευνα, αμέσως βγήκε αυτή η κατάπτυστη απόφαση. Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, την Παρασκευή το απόγευμα διαβίβασε χωρίς κανένα λόγο στην ΕΙΜ την σφράγιση της επιταγής. Η ΕΙΜ χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να ξέρει εξέδωσε την απόφαση», συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε μια πληττόμενη επιχείρηση, δεν έχουμε καθόλου εισιτήρια, η Nova μας μείωσε το συμβόλαιο κατά 15% και είχαμε την εντύπωση ότι μπορούσαμε να πληρώσουμε εντός 75 ημερών όπως λέει η ΚΥΑ. Γιατί η ΕΠΟ δεν μας πήρε να μας ενημερώσει ότι θα την σφραγίσει και θα ανακαλέσει; Όλες οι ΠΑΕ έχουν μεταχρονολογημένες επιταγές. Αυτό το παιχνίδι αν δεν γίνει, ουσιαστικά θα υποβιβαστούμε αφού η Λαμία θα ξεφύγει στο +5. Είναι μια εντελώς παράνομη απόφαση, αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος. Αν το έκαναν το πρωί του Σαββάτου θα μπορούσαμε να πληρώσουμε και να βγουν τα δελτία».

Στην υπόθεση παρενέβη, ως έχουσα έννομο συμφέρον, η Λαμία, δια του δικηγόρου της Χάρη Γρηγορίου. «Το κρίσιμο είναι αν η ΑΕΛ την ώρα του αγώνα είχε πληρώσει τις υποχρεώσεις της και δεν τις είχε πληρώσει. Είναι υποχρέωση της ΑΕΛ να είναι εμπρόθεσμα πληρωμένη και καλυμμένη η επιταγή. Δεν πιστεύω ότι όλο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να πέσει η ΑΕΛ και να σωθεί η Λαμία», είπε ο κ. Γρηγορίου.