Αιχμές Πλατέλλα: «Προτίμησα να χαμογελάει ο Βαγγέλης, παρά η τσέπη του»

Σε μία κατάθεση ψυχής προχώρησε ο Βαγγέλης Πλατέλλας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Ο βραχύσωμος πρώην επιθετικός της Ξάνθης και νυν του Ιωνικού ήταν χείμαρρος μιλώντας για το νέο του ξεκίνημα και τα δύσκολα ποδοσφαιρικά χρόνια και τις αδικίες που βίωσε.

Δεν κάνει καμία ονομαστική αναφορά για την Ξάνθη αλλά δεν αποκλείεται να την υπονοεί σε κάποια από τα λεγόμενά του.

«Τα όνειρα ενός ανθρώπου και ενός παιδιού δεν σταματάνε ποτέ. Εγώ θέλω να εδραιωθώ στην ομάδα και να φτάσω ψηλά. Κοιτώντας από μικρός ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο και τα όνειρα μου δεν σταματάνε. Σίγουρα υπάρχουν αδικίες και αυτό το ξέρω εγώ μέσα μου και νιώθω ότι έχω αδικηθεί και αυτό με πείσμωσε για τη συνέχεια παρά το γεγονός ότι ήθελε να με ρίξει αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί να με έριξε αλλά εγώ σηκώθηκα. Όπως και εγώ μπορώ να έχω αδικήσει τον εαυτό μου και αν δεν καταλάβεις ότι έχεις κάνει λάθη δεν θα μπορούσες να προχωρήσεις. Θα άλλαζα κάποιες αποφάσεις όπως το να μείνω σε μία ομάδα που μπορεί να μην είμαι πρώτη επιλογή αλλά να παλέψω για να μείνω. Είχα βρεθεί σε μία ομάδα που με έκαναν ότι ήθελαν γιατί ένιωσα ότι αδικούσα τον εαυτό μου, προτίμησα να φύγω και να είμαι χαρούμενος εγώ, παρά η τσέπη μου».

Για το νέο ποδοσφαιρικό του ξεκίνημα στον Ιωνικό ανέφερε: «Το δύσκολο δεν είναι να φτάσει ψηλά ο Ιωνικός αλλά να κρατηθούμε ψηλά γιατί θέλει ιδιαίτερη συγκέντρωση. Πρώτος στόχος ήταν η εξάδα αλλά με μία ιστορική ομάδα όπως ο Ιωνικός δεν μπορεί να μην κοιτάει ψηλά. Γνωρίζω τον κόουτς από τον Άρη σε μία χρονιά που εγώ ο ίδιος τα είχα πάει πολύ καλά και τώρα είμαστε σε μία ομάδα που έχει καλά παιδιά και είναι όλα τακτοποιημένα».

Για τις στιγμές που βίωσε στον Άρη και τους λόγους που δεν έμεινε στην ομάδα είπε: «Στον Άρη έχω πολλούς φίλους και αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων 15 ετών με βάση αυτά που βλέπω στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικό ποδόσφαιρο και μπορεί να παραμείνει ψηλά. Ο Μήτρογλου είναι ένας καλός επιθετικός που δεν χαρίζεται αλλά έχει μεγάλη αποχή που μπορεί να καλυφθεί έπειτα από συνεχόμενες αναμετρήσεις και όταν η μπάλα καίει θα είναι εκεί! Ο Άρης μπορεί να τερματίσει δεύτερος και στο θεσμό του κυπέλλου έχει το πλεονέκτημα με το εκτός έδρας γκολ. Ο κόσμος με ήθελε και εγώ ήθελα να μείνω αλλά ήταν θέμα προπονητή και σίγουρα στεναχωρήθηκα γιατί ο κύριος Ερέρα δεν ήθελε την παραμονή μου, ενώ όλοι στην διοίκηση ήθελαν να μείνω. Μέσα στο γήπεδο κρινόμαστε όλοι και ο κόσμος μου έδειξε μεγάλη αγάπη. Τις καλύτερες μου χρονιές τις έχω κάνει στον Άρη και στην ΑΕΚ, χρονιές που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ».

Αναφορικά με την παρουσία του στη Νέφτσι Μπακού ανέφερε: «Πρώτη φορά είχα φύγει από την Ελλάδα και ήταν μία εμπειρία ζωής και έζησα κάποια πράγματα διαφορετικά με τα όσα είχα δει εδώ. Δεν είναι όπως ακούμε το Αζερμπαϊτζάν αλλά οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και ωραίες». Στο τέλος της συνέντευξης ο Βαγγέλης Πλατέλλας είπε: «Μπορεί να είμαι 32 αλλά εγώ ξέρω πως αισθάνομαι για να τα καταφέρω και να παίξω στη SuperLeague 1, καθώς έχω πολλά να δώσω για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Όλοι πρέπει να σταματήσουμε τη βία στα γήπεδα και να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο γιατί υπάρχουν γενιές που έρχονται και να μη ζήσουν όσα έζησαν άλλοι».