20 με 25 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lightning

Στην Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο, κορονοϊού επιτρέποντος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Lightning. 

Πρόκειται για μια διοργάνωση που αρχικά είχε οριστεί να γίνει 10-14 Ιουνίου του 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και μεταφέρθηκε στην ίδια πόλη έναν χρόνο και μερικές ημέρες μετά.

Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε το διάστημα 20-25 Ιουνίου. Την διοργάνωση του πρωταθλήματος έχει αναλάβει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διαθέτει και ομάδα Lightning με αθλητές προερχόμενους κυρίως από την ανοιχτή θάλασσα.

Οπως είχε γράψει το ThrakiSportS, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είσε υποσχεθεί την αμέριστη στήριξη της πολιτείας στην διοργάνωση, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΝΟΑ Κώστα Χατζηκωνσταντίνου.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Lightning θα διεξαχθεί στο Θρακικό Πέλαγος υπό την αιγίδα της Διεθνούς Κατηγορίας Σκαφών Lightning (ILCA) και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ). Αναμένεται συμμετοχή δεκάδων αθλητών από όλη την Ευρώπη.