Κατώτερη των περιστάσεων αν και ταλαιπωρημένη η Ξάνθη – Ηττήθηκε από Διαγόρα αλλά δεν έχασε έδαφος

Βγάζοντας κάποια αντίδραση μόνο αφότου έμεινε πίσω στο σκορ η Ξάνθη επηρέαστηκε κατά πολύ από το αυθημερόν ταξίδι στη Ρόδο και ηττήθηκε δίκαια από τον Διαγόρα με 1-0, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της SL2, ωστόσο με τις απώλειες και των ανταγωνιστών της δεν έχασε επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Eπέστρεψε στην βασική ενδεκάδα τόσο ο Στάθης, όσο και ο Θυμιάνης, ο Τεσίγια, o Σιατραβάνης και ο Βόλτερς σε θέση σέντερ φορ (!!), σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Οι γηπεδούχοι που είναι και τον ευνοϊκό άνεμο, μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος με επιθέσιες κυρίς από την δεξιά πλευρά, με τα αλλεπάλληλα ανεβάσματα του Σανδραβέλη.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 22′, όταν ο Ίτσο απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το ωραίο σουτ του Ντοριβάλ εκτός περιοχής.

Η πρώτη απειλή της Ξάνθης σημειώθηκε στο 24′, όταν ο ταχύτατος Σρόιγεν βγήκε στην αντεπίθεση μετά από φαόυλ των γηπεδοούχων, σε μια φάση που θύμισε το γκολ με τα Τρίκαλα, πάσαρε στον Βόλτερς, ο οποίος καθυστέρησε να σουτάρει.

Η δεύτερη πολύ καλή στιμγή για τον Διαγόρα ήρθε στο 40′, όταν μετά από ωραία σέντρα του Σανδραβέλη, που έκανε ότι ήθελε από δεξιά, ο Ντοριβάλ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ελάχισταν άουτ από το αριστερό κλαθετο δοκάρι του Ίτσο.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Ρόδου, το πέτυχε στις αρχές του δευτέρου. Ο Σανδραβέλης σέντραρε από δεξιά, ο Μπαστακός έπιασε την πρώτη κεφαλιά και βρήκε τον Αλάεθ, ο οποίος με κοντινό σουτ νίκησε τον Ίτσο και έγραψε το 1-0 στο 48′ με την πρώτη του επαφή στο παιχνίδι, αφού είχε περάσει ως αλλαγή στα ανάπαυλα.

Όσο περνούσε η Ξάνθη αναγκάστηκε να δημιουργήσει, με τον Διαγόρα σταδιακά να παραχωρεί έδαφος στους γηπεδούχους και να αμύνεται στο μισό του γηπέδου.

Στο 58′ πέρασαν οι Κέβιν και Καπνίδης στις θέσεις των Παντελιάδη και Βόλτερς αντίστοιχα, ενώ στο 60′ η Ξάνθη έχασε σπουδαία ευκαιρία, με το επικύνδυνο γύρισμα του Σρόιγεν να μπλοκάρει ο Τσέλιος και να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Καπνίδη που ήταν έτοιμος να πετύχει το γκολ.

Στο 63′ ο ΑΟΞ σπατάλησε την μεγαλύτερη στιγμή του στο ματς, ότν μετά από κόρνερ του Έμπερτ ο Θυμιάνης σούταρε στην κίνηση αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και αυτή πέρασε άουτ.

Στο 67′ ο Πόποβιτς ρίσκαρε ακόμα περισσότερο βάζοντας τον Τάτο και τον Ντίνα στις θέσεις των Τεσίγια και Σρόιγεν. Στο 74′ ο Έμπερτ σούταρε από πλάγια θέση με τον Τσέλιο να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στο 75′ η κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Έμπερτ ο τάσος Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά, με τον Τσέλιο να μπλοκάρει με υπερένταση.

Στο 76′ είχε καλή ευκαιρία η ομάδα της Ρόδου να πετύχει το 2-0, όταν ο Ίτσο έχασε την μπάλα μετά από κόρνερ, αλλά το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή πέρασε άουτ.

Ο Μυστακίδης πέρασε στην θέση του Σιατραβάνη για το τελευταίο δεκάλεπτο και ο Τάτος στο 84′ με σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να απειλήσει τον Τσέλιο, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Στα τελευταία λετπά ο Διαγόρας ήταν κυριολεκτικά όλος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Τσέλιου, με την τελευταία στιγμή του παιχνιδιού να ανήκει και πάλι στην Ξάνθη, με την κεφαλιά του Τάσου Παπάζογλου στο 92′ να περνά αουτ.

Δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα παράπονα από συνολική διαιτησία του αγώνα. Συνολικά τέσσερις παίκτες της Ξάνθης αντικρίσαν την κίτρινη κάρτα (37′ Έμπερτ, 45′ Τ. Παπάζογλου, 80′ Σιατραβάνης, 87′ Θυμιάνης) αντί ενός του Διαγόρα (25′ Σανδραβέλης).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Βεργέτη (Αργολίδας) και Βιτσεντζάτο (Ανατ. Αττικής), ενώ τέταρτος ήταν ο Αλάμπεης (Αθηνών),

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Ρουγκάλας, Κωστούλας, Κοντοχρήστος, Αθανασίου, Ντοριβάλ (74′ Σελινιωτάκης), Λινάρδος (68′ Αυγενικού), Κονέ (46′ Αλάεθ), Σμυρλής (89′ Κάκκο), Μπαστακός (89′ Μανωλάκης).
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Ίτσο, Στάθης, Τ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Παντελιάδης (58′ Κέβιν), Τεσίγια (66′ Τάτος), Θυμιάνης, Σρόιχεν (66′ Ντίνας), Έμπερτ, Σιατραβάνης (80′ Μυστακίδης), Βόλτερς (58′ Καπνίδης).