Έσπασε ρεκόρ των Ναλιτζή και Ντέμη από τον… περασμένο αιώνα ο Γιακουμάκης στην Ολλανδία

Ο Γιώργος Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ για την Φένλο σε αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας κόντρα στη Ναϊμέγκεν φτάνοντας τα 25 συνολικά γκολ στη σεζόν!

Είναι ένα απλησίαστο ρεκόρ για οποιονδήποτε Έλληνα στράικερ. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι είχαμε να δούμε συμπατριώτες μας να πετυχαίνουν τόσα γκολ από τον… περασμένο αιώνα. Και συγκεκριμένα από την σεζον 1999-2000.

Από εκείνη την χρονια είχαμε να δουμε Έλληνα να πετυχαίνει τόσα πολλά τέρματα. Το σχετικό ρεκόρ κατείχε μάλιστα ένας Εβρίτης. Ο Δημήτρης Ναλιτζής που ως παικτης του Πανιωνίου στο πρώτο μισό και του ΠΑΟΚ στο δευτερο της σεζόν, είχε πετύχει 24 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 40 μαζί με αυτά του Κυπέλλου (σε μια εζόν που ο ΠΑΟΚ το κατέκτησε κερδίζοντας 4-2 τον Ολυμπιακό στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφιας).

Μάλιστα την ίδια σεζόν ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε σημειώσει 22 τέρματα, όσα είχε πετύχει και την προηγούμενη σεζόν με την ΑΕΚ και χάρη στα οποία τότε είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερς. Εκείνη την χρονιά ωστόσο με τον ίδιο αριθμό τερμάτων δεν βρέθηκε μόνο πίσω από τον Δημήτρη Ναλιτζή αλλά στην τρίτη θέση. Υπήρχε ανάμεσά τους και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που είχε πετύχει 23 τέρματα.

Εκτοτε οι πρώτοι σκόρερς στο ελληνικό πρωτάθλημα αναδεικνύονται με σαφώς λιγότερα τέρματα. Αλλα και όσοι Ελληνες πηγαίνουν στο εξωτερικό ποτε δεν έφτασαν στον αριθμό τερμάτων του Γιακουμάκη.