Θα πετάξουν άυπνοι για Αθήνα και από εκεί στις 13:00 το μεσημέρι για Ρόδο ώστε να παίξουν με Διαγόρα

Νεότερες πληροφορίες έρχονται για τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να πάει η Ξάνθη στη Ρόδο για τον αγώνα με τον Διαγόρα, καθώς δεν ελήφθη απόφαση αναβολής της αναμέτρησης έστω και για 24 ώρες.

Η Ξάνθη λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη όπου και θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο της Μίκρας. Στόχος από εκεί να πετάξει για Αθήνα ώστε να πάρει την πρωινή πτήση για Ρόδο.

Η πτήση ωστόσο που αρχικά ήταν προγραμματισμένη στις 8:40 το πρωί από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το αεροδρόμιο Διαγόρας έχει μετατεθεί για τις 13:00 το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι η αποστολή της Ξάνθης θα φτάσει περίπου στις 14:00 στην Ρόδο (εφόσον φυσικά γίνει η πτήση).

Από εκεί θα πρέπει να πάει κατευθειαν στο γήπεδο με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος στις 15:00 το μεσημέρι αλλά σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, να γίνονται ενέργειες ώστε να αρχίσει μιαμισι ώρα αργότερα (στις 16:30 και πιθανότατα υπό το φως των προβολέων στο δεύτερο ημίχρονό του).

Για να βρεθεί ωστόσο στις 13:00 και να αναχωρήσει από το Ελ. Βενιζέλος, η αποστολή της Ξάνθης πρέπει να βρει τρόπο να πάει εκεί εγκαίρως. Η λύση του να ταξιδέψει όλη νύχτα οδικώςς δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού είναι κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας μέχρι το πρωί. Αρα θα πετάξει με αεροπλάνο.

Υπάρχουν δύο πτήσεις το πρωί από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Η μία είναι στις… επτά, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα πρέπει να πάνε άυπνοι, να ξυπνήσουν δηλαδή κατά τις πέντε. Η άλλη είναι στις 11:30 το πρωί με ώρα άφιξης 12:25, ώστε αμέσως με την ψυχή στο στόμα να μπουν στο επόμενο αεροπλάνο για Ρόδο.

Η λογική λέει ότι θα προτιμηθεί η δεύτερη λύση. Ωστόσο η ταλαιπωρία είναι δεδομένη. Και η διεξαγωγή της πτήσης παραμένει εν αμφιβόλω, καθώς όπως έγραψε το ThrakiSportS, για το πρωί η ΕΜΥ προβλέπει ότι η Ρόδος θα βρίσκεται στο έλεος της Μήδειας με ανέμους που μπορεί να φτάνουν και τα 10 μποφόρ και να αποτρέπουν πτήσεις.

Πάντως σε σχέση με το Ελευθέριος Βενιζέλος, όλα δείχνουν ότι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας θα μπορούν την Τετάρτη να διεξαχθούν κανονικά. Ο καιρός έχει ηδη αρχίσει να καλυτερεύει, δεν αναμένονται τη νύχτα νέες χιονοπτώσεις και όλο το ενδιαφέρον έγκειται στο αν θα προσγειωθεί το αεροσκάφος στη Ρόδο.

Από εκεί και πέρα, μενει φυσικά η απορία γιατί η Super League 2 δεν προχώρησε στην αναβολή του αγώνα, έστω για 24 ώρες. Καταρχήν πρέπει να λυθεί η απορία τι ακριβώς ζήτησε η Ξάνθη και ακολούθως ποιος διαφώνησε, εφόσον διαφώνησε, στην αναβολή. Ο Διαγόρας; Ή ο Λεουτσάκος;